Verbod op ongerichte kansspeladvertenties gaat in op uiterlijk 1 juli 2023

Home » Verbod op ongerichte kansspeladvertenties gaat in op uiterlijk 1 juli 2023

In antwoord op parlementaire ondervraging zei de Nederlandse minister Franc Weerwind dat het eerder aangekondigde verbod op ongerichte reclame voor online gokdiensten (waaronder een verbod op uitzending, print en buitenreclame) uiterlijk op 1 juli 2023 in werking zal treden.

Weerwind sprak zich verder uit tegen de suggestie dat gokexploitanten met een vergunning zouden moeten worden onderworpen aan een “two-strikes-and-out”-model met betrekking tot schendingen van advertenties, daarbij verwijzend naar de noodzaak van evenredigheid en subsidiariteit, operators hebben over het algemeen al het gewenste effect, voegde Weerwind eraan toe.

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?did=2023D11710&id=2023D11710

Tot slot zei Weerwind dat vergunninghouders niet kunnen controleren of minderjarigen gebruik mogen maken van de rekeningen van goedgekeurde klanten.

In plaats van exploitanten te bestraffen, zou het dus nuttiger zijn om bewustmakingscampagnes te ontwikkelen en te lanceren om minderjarigen te ontmoedigen om te gokken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.