Visit Saudi wordt hoofdsponsor van de eerste African Football League

Home » Visit Saudi wordt hoofdsponsor van de eerste African Football League

Visit Saudi, een dochteronderneming van de Saudi Tourism Authority, is onthuld als hoofdsponsor van het eerste seizoen van de African Football League (AFL).

Tijdens een ondertekeningsceremonie georganiseerd door de Confédération Africaine de Football (CAF), spraken vertegenwoordigers van Visit Saudi en de AFL hun wederzijds engagement uit om een brug te slaan tussen Saoedi-Arabië en Afrika door de kracht van voetbal.

Nu de AFL op 20 oktober van start gaat en tot 11 november duurt, waren zowel CAF als Visit Saudi het erover eens dat een mogelijke uitbreiding van het partnerschap ook kan worden uitgerold voor toekomstige AFL-edities.

De AFL zal het toernooi zijn met het hoogste prijzengeld en zal ook de meest competitieve clubvoetbalcompetitie in Afrika worden.

Alle acht clubs die deel zullen uitmaken van het eerste AFL-seizoen zijn: Al Ahly SC (Egypte), Enyimba FC (Nigeria), Espérance Sportive de Tunis (Tunesië), Mamelodi Sundowns FC (Zuid-Afrika), Atlético Petróleos de Luanda (Angola) , Simba SC (Tanzania), TP Mazembe (DR Congo) en Wydad AC (Marokko).

Een deel van de gegenereerde winst zal worden gebruikt om de infrastructuur van de jeugdvoetbalacademie op te bouwen in alle 54 Afrikaanse staten die worden vertegenwoordigd door de aangesloten verenigingen van CAF.

CAF heeft onlangs een grote overeenkomst getekend met sportpartnerschapsmanager IMG tot 2025, wat had kunnen helpen om Visit Saudi aan boord te halen voor de AFL.

Het bureau werkt al aan het veiligstellen van partnerschappen voor de CAF AFCON Marokko 2025 en de CAF AFCON Ivoorkust 2023.

Visit Saudi heeft onlangs ook zijn betrokkenheid bij het voetbal opgevoerd, nadat het de Spaanse LaLiga als partnerorganisatie had ondertekend om de zichtbaarheid van Riyadh op de mondiale sportkaart opnieuw te vergroten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.