De digitale verzamelobjecten die zijn geverifieerd met behulp van blockchain-technologie, kunnen essentiële inkomsten opleveren voor Engelse topclubs, die tot £ 2 miljard aan kaartverkoop en uitzendinkomsten hebben verloren sinds het uitbreken van het coronavirus tegen het einde van de huidige campagne.

Vorige week publiceerde Liverpool zijn laatste reeks financiële rekeningen die het verlies van £ 46 miljoen vóór belastingen de schuld gaven van de financiële verwoesting veroorzaakt door de pandemie. Bovendien onthulde Manchester City eerder in april ook een nettoverlies van £ 126 miljoen voor het turbulente seizoen 2019/20.

Het rapport voegde echter toe dat individuele clubs er misschien de voorkeur aan geven hun eigen strategieën op NFT’s te beheren, in plaats van een collectieve aanpak te volgen, maar er zijn nog geen beslissingen genomen over het al dan niet betreden van de markt. ( Wat zijn NFT’S )

Volgens de Financial Times zei een bron die ‘dicht’ bij de Premier League-leiding staat: We onderzoeken het en zien de ruimte voor digitale verzamelobjecten als een interessegebied voor fans, de Premier League en onze clubs.

Ze zijn momenteel op zoek naar de juiste route die de Premier League eventueel kan nemen.

Gisteren werd aangekondigd dat DAZN de allereerste set NTF’s van de streamingdienst zou lanceren, met iconische momenten uit de wereldkaskraker van Super Middleweight Unification tussen Canelo Alvarez en Billy Joe Saunders. De verhuizing volgt in de voetsporen van de National Basketball Association (NBA), die een van de eerste en vooral sportcompetities werd die gebruik maakte van de populariteit van digitale verzamelobjecten.

In 2019 lanceerde de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie de NBA Top Shot virtuele ruilkaarten in samenwerking met blockchainbedrijf Dapper Labs, gebaseerd op korte fragmenten van wedstrijden waarbij Top Shot sinds de lancering al transacties voor in totaal $ 550 miljoen heeft geplaatst.

Meer recent kondigde Bayern München-ster Alphonso Davies de lancering aan van een NFT-collectie in juni 2021 op de Binance-marktplaats waarbij elk stuk digitale kunst vergezeld gaat van een exclusieve real-life ervaring met de speler via een gouden ticket.

In een gesprek met Insider Sport eerder dit jaar hield Fantastec SWAP – een digitale voetbalcollectiebedrijf – oprichter en directeur Steve Madincea vast dat het belangrijk is voor clubs om ‘hoge niveaus van betrokkenheid’ met fans op lokale en wereldwijde schaal te behouden – een doel dat kan worden bereikt via ‘fan tokens’ en iets dat de Premier League wil repliceren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.