De Sunday Times-krant heeft in een recent artikel potentiële problemen met de huidige ‘white labelling’-licenties benadrukt.

In het artikel dat de krant focust op TGP Europe, waarvan het rapport beweert dat het hun kantoor runt boven een gokwinkel op het eiland Man, die 15 geregistreerde goksites heeft die onder één licentie werken en waarvan sommige zonder licentie in het VK.

Vooral sommige van die merken die een enorm profiel hebben in voetbalsponsoring, zoals BOB Sports, ook bekend als BOB88, samen met Fun88 die een sponsoring van meerdere miljoenen ponden heeft met Newcastle Football club, SBOTOP die de voetbalclub Tottenham sponsort en SportsBetio die Leeds United sponsort.

Het artikel zegt dat sommige van deze operators geen UK Gambling-licentie hebben, maar via TGP onder een witte licentieovereenkomst.

The Times twijfelt aan de geldigheid van hoe deze mogen adverteren en ook wie er precies achter deze operaties zit. In dit laatste artikel dat de Times runt, wordt veel aandacht besteed aan hun campagne om gok advertenties van sportorganisaties te verwijderen, met name van voetbal.

Niet alleen dat, maar de krant vraagt ​​zich af hoe deze overeenkomst met derden de populariteit van het Engelse voetbal in Azië gebruikt om hun merken te promoten, waarop in veel regio’s zoals China illegaal wedden is.

Momenteel vindt er in het VK een gok beoordeling plaats die in de herfst van dit jaar zal worden gerapporteerd en velen die tegen gokken zijn, dringen aan op een totaal verbod op reclame voor gokbedrijven.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.