YouGov heeft de mogelijkheid geschetst voor Britse online-operators om marktaandeel van vrouwelijke gokkers te winnen door hun consumentengewoonten en motivaties beter te begrijpen.

Publicatie van inzichten van zijn wat trekt Britse vrouwen naar online wedden en wat schrikt hen af?

Studie van YouGov onthult verschillende keuzes en motivaties tussen Britse mannelijke en vrouwelijke gokkers met echt geld.

De onderzoeker van de publieke opinie noemt 36% van de mannelijke en vrouwelijke gokkers die ervoor kozen om te gokken omdat het ‘leuk is om te doen.

Algemene cijfers merkten op dat 1-op-5 (20%) mannelijke / vrouwelijke gokkers verklaarden dat ze kunnen fantaseren over winnen, waarbij 15% aangeeft dat ze spelen om veel te winnen.

Echter, pluraliteiten worden doorbroken als YouGov verdere feedback onderzoekt naar de keuzes van vrouwelijke gokkers en deelname aan gokken.

Zoals verwacht, verklaarde slechts 7% van de ondervraagde vrouwen dat ze online wedden om de ervaring van waar ze op wedden te verbeteren, een verwacht resultaat aangezien mannen meer wedden op sport.

Toch antwoordde duidelijk slechts 1% van de vrouwen dat ze online wedden om hun vaardigheden te demonstreren, in tegenstelling tot 6% van de mannen.

Nadenkend over motivaties, verklaarde 46% van de vrouwen (48% van de mannen) dat ze geen specifieke reden voor gokken konden schetsen – feedback die suggereerde dat een juiste marketingboodschap de demografie zou kunnen aanspreken.

Ondertussen gaf 19% van de vrouwelijke respondenten die aangaven dat ze de afgelopen 12 maanden niet aan gokken hadden deelgenomen, aan dat de activiteit gewoon niet bij hen was opgekomen.

De studie van YouGov schetste opmerkelijke verschillen tussen vrouwen en mannen bij het vergelijken van algemene gokovertuigingen en houdingen – aangezien 45% van de Britse vrouwen vindt dat online gokken niet zou moeten worden toegestaan, in vergelijking met 39% van de mannen.

Verdere feedback gaf aan dat vrouwen veel minder geneigd waren om met vrienden en familie over gokken te praten (20% mannen versus 12% van de vrouwen).

Bij het afsluiten van zijn bevindingen merkte YouGov op dat zijn onderzoek naar online gokken werd afgezet tegen een aanzienlijke online kloof, aangezien een derde van de Britse mannen (33%) de afgelopen 12 maanden online had gegokt, ruim boven het geschatte cijfer van 24% voor vrouwen.

Door dit resultaat te koppelen aan gegevens over barrières, zouden goed gemaakte marketinginitiatieven kunnen helpen het vrouwelijke consumentenbestand te vergroten om gendergelijkheid in de online gokruimte te bereiken, aldus YouGov.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.