Zweden geeft eerste B2B-gaminglicenties uit

Home » Zweden geeft eerste B2B-gaminglicenties uit

De Zweedse kansspel-regulator, Spelinspektionen, heeft zijn eerste B2B-gokleverancierslicentie onder de nieuwe regelgeving afgegeven aan Programutvecklarna i Norrköping AB, Skill On Net en Synot Games mogen hun diensten aanbieden vanaf 1 juli 2023.

De nieuwe licenties zijn geldig voor een periode van vijf jaar, volgens rapporten zijn er nog eens 60 vergunningaanvragen die de toezichthouder moet verwerken in het B2B-systeem dat in november 2022 is gelegaliseerd onder de bestaande Zweedse kansspelwet.

Een van de regels om een gelicentieerde B2B-leverancier te worden, is dat ze geen diensten kunnen leveren aan een niet-gelicentieerde operator in Zweden dit is van toepassing op zowel studio’s voor game – ontwikkelaars als leveranciers van online gamingsoftware.

De kosten van een licentie zijn £ 9.600 en de verlengingskosten van £ 48.000 hoeveel B2B-licenties zullen worden toegestaan, is niet duidelijk, maar de toezichthouder gaf aan dat de huidige 60+ aanvragen kunnen worden verwerkt en gelicentiëerd als die bedrijven aan de vereiste licentienormen voldoen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.