De Zweedse kansspeltoezichthouder Spelinspektionen heeft Lotto Direct een boete opgelegd voor het aanbieden van spellen op een niet-gelicentieerde site. Zweedse Spelinspektionen heeft Lotto Direct een formele waarschuwing en een boete van SEK 15.000 (€ 1.500) gegeven voor het aanbieden van spellen op een site die niet onder de Zweedse licentie viel.

De Zweedse toezichthouder zei dat het in Malta gevestigde Lotto Direct opzettelijk de licentievoorwaarden had geschonden door spellen aan te bieden op een tweede website waarvoor het geen licentie had gekregen.

Het bedrijf heeft sinds 8 juni vorig jaar een Zweedse licentie voor drie jaar voor zijn belangrijkste loterijsite TheLotter.com.

In augustus 2020 heeft het een aanvraag ingediend om die licentie uit te breiden tot een specifiek Zweden-domein, thelotter.se, maar Spelinspektionen zegt dat het bedrijf nooit de aanvraagkosten van SEK 150.000 heeft betaald en dat het de aanvraag als resultaat heeft afgewezen.

Ondanks dat de aanvraag werd afgewezen, bleef Lotto Direct spellen aanbieden op thelotter.se. Spelinspektionen zei: De Zweedse Kansspelinspectie stelt dat dit een opzettelijke schending van ernstige aard is die in deze context al heel lang aan de gang is.

Tegen deze achtergrond beslist de Zweedse kansspelinspectie over de boete van SEK 15.000.

Vorige week heeft Spelinspektionen de Mr Green-dochter van William Hill een boete van € 3,1 miljoen opgelegd voor verantwoord gokken, witwassen van geld en ken-uw-klant-fouten.

William Hill zei dat het de tekortkomingen betreurde, die de heer Green toeschreef aan een technisch probleem.

Vorige maand waarschuwde Spelinspektionen drie online gaming-operators voor het overtreden van de richtlijnen met betrekking tot de informatie die operators op hun websites moeten weergeven.

Het constateerde dat de bedrijven sectie 17 van hun spelregels hadden overtreden omdat ze geen informatie over stortingslimieten, opties voor zelf-uitsluiting en het meten van de speelduur hadden opgenomen in de uitlog-secties van hun sites.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.