Zweedse Kansautoriteit ondertekent MoU bij IBIA

Home » Zweedse Kansautoriteit ondertekent MoU bij IBIA

De Zweedse gokregulator en IBIA bundelen hun krachten op het inzetten van integriteit.

Spelinspektionen, de Zweedse Kansspelautoriteit (SGA) en de International Betting Integrity Association (IBIA), hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) over integriteit van sportweddenschappen ondertekend. Het brengt de instantie samen die ervoor zorgt dat de Zweedse kansspelmarkt legaal, veilig en betrouwbaar en de grootste internationale weddenschap-integriteitsmonitor van zijn soort ter wereld is.

Het memorandum zal zien dat beide partijen informatie delen over verdachte gokactiviteiten die zijn geïdentificeerd op de Zweedse sport. IBIA vertegenwoordigt de meerderheid van de SGA-gelicentieerde gokmarkt, die toonaangevend industriegegevens en inlichtingenbedrijf H2 Gambling Capital op de waarde van SEK 6.490 miljoen in sportweddenschappen GGR in 2022.

Khalid Ali, CEO van IBIA: IBIA is verheugd dat deze overeenkomst met de Zweedse kansspelautoriteit is bereikt, de vereniging is gericht op nauwe samenwerking met de SGA om de integriteit van de Zweedse sport en de gereguleerde gokmarkt te behouden.

IBIA zal zijn wereldwijde transactiegegevens voor klantenaccounts gebruiken om verdachte weddenschappen op Zweedse sportevenementen te identificeren en te melden aan de SGA en zich bezig te houden met gerelateerde onderzoeksacties, het behoud van de integriteit van de markt is van het grootste belang.

Camilla Rosenberg, directeur-generaal van de SGA, zei: Het is erg belangrijk voor ons dat informatie wordt gedeeld over verdachte gokactiviteiten om de integriteit van sport te behouden. Daarom zijn wij verheugd dat wij deze overeenkomst met IBIA hebben bereikt, die onze cordinatie van het nationale platform en de algemene werkzaamheden tegen matchfixing ten goede zal komen en we kijken uit naar onze samenwerking met IBIA.

In december 2023 heeft de Zweedse regering de Europese Commissie ervan in kennis gesteld dat zij van plan is de Gokverordening te wijzigen. De wijzigingen omvatten voorstellen om Zweden volledig te laten voldoen aan de Macolin-conventie en voor SGA om een platform voor zichzelf op te zetten en te runnen, exploitanten van licenties voor weddenschappen en nationale sportfederaties om informatie te delen over vermoedelijke matchfixing.

IBIA is een wereldwijd erkende non-profitorganisatie die integriteit in de sector sportweddenschappen wil garanderen. Het lidmaatschap omvat bijna 50 bedrijven en meer dan 125 toonaangevende merken voor sportweddenschappen met meer dan $ 137 miljard aan weddenschappen per jaar, waardoor IBIA ’s werelds toonaangevende door de operator gerunde integriteitsbewakingsinstantie is.

Het integriteitsrapport van IBIA in het derde kwartaal van 2023 beschrijft 50 waarschuwingen die in het kwartaal zijn gerapporteerd; het vierde kwartaal en het jaarverslag van de vereniging voor 2023 zullen in de komende weken worden gepubliceerd.

De vereniging meldde 268 waarschuwingen aan de autoriteiten in 2022, met succesvolle sportieve of strafrechtelijke sancties tegen 15 teams, functionarissen of spelers waar IBIA verdachte activiteiten had gemeld tijdens hun wedstrijden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.