Zweedse kansspelregulator hernieuwt oproep tot verbod op kansspelen op creditcard!

Home » Zweedse kansspelregulator hernieuwt oproep tot verbod op kansspelen op creditcard!

Spelinspektionen heeft gereageerd op een rapport van het ministerie van Justitie.

De Zweedse kansregulator Spelinspektionen heeft er bij de regering op aangedrongen om gokken met creditcards te verbieden.

De oproep komt in de reactie van de toezichthouder op het rapport van het ministerie van Justitie van juli over risicovolle leningen.

Spelinspektionen zei dat het nog steeds van mening is dat de Zweedse kansspellicenties verbiedt om gokkers aan te moedigen geld te lenen, uit een recent onderzoek bleek echter dat 60 procent van de licentienemers creditcards als betalingsoptie aanbood.

Het stelt dat Zweden stappen van Groot-Brittannië en Noorwegen moet volgen die het gebruik van creditcards voor gokken hebben verboden.

Camilla Rosenberg, directeur-generaal van Spelinspektionen: De toezichthouder is van mening dat het onderzoek niet voldoende rekening heeft gehouden met de signaalwaarde die een verbod zou kunnen hebben.

Het verduidelijkt de perceptie dat gokken op geleend geld een ongewenst fenomeen is in de samenleving.

Een efficiënte kredietcontrole speelt een zeer belangrijke rol bij het tegengaan van de schuld die mensen met gokproblemen treft, de Zweedse Kansspelautoriteit is dan ook positief over het voorstel van het onderzoek om een systeem voor schuld en kredietregisters (SKRI) in te voeren.

De Zweedse Kansspelautoriteit heeft geen bezwaar tegen het voorgestelde ontwerp van het systeem, maar wil het belang benadrukken van zorgvuldige overwegingen tijdens de verdere voorbereiding, bijvoorbeeld met betrekking tot de vraag welke gedetailleerde vereisten aan een kredietinformatiebedrijf moeten worden gesteld om een SKRI-register te kunnen bijhouden.

Het rapport van het ministerie van Justitie onderzocht de kredietmarkt en stelde maatregelen voor om risicovolle leningen te voorkomen, het ministerie nodigde de reacties uit van verschillende belanghebbenden waaronder de kansspelexploitant Svenska Spel en de online kansspel vereniging Bransch voor Onlinespel.

Deze laatste heeft gezegd dat het voorstellen steunt om kansspelexploitanten te verbieden om kredietbronnen van derden te promoten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.