Spelberoendegruppen, de Zweedse non-profitorganisatie die ondersteuningsdiensten voor gokverslaving biedt, heeft er bij de regering op aangedrongen om bredere waarborgen te implementeren om nationale consumenten te beschermen tegen verdere gokrisico’s.

De oproep werd geleid door Omid Rezvani, voorzitter van de Spelberoendegruppen, in een gesprek met de openbare omroep Sveriges Television (SVT) waarin hij de zorgen van de liefdadigheidsinstelling met betrekking tot de marketing van online slots en dat verslaafden toegang konden krijgen tot snelle sms-leningen om door te gaan met gokken doorgaf.

Rezvani verklaarde dat de bovengenoemde zorgen naar voren waren gebracht als de meest dringende zaken door gokverslaafden die deelnamen aan groepsondersteuning bijeenkomsten van Spelberoendegruppen.

In de tweede helft van 2021 zal de Zweedse regering de reclamewetten en – normen van de hervormde Zweedse kansspelwet opnieuw evalueren, waarin de Riksdag (het parlement) is geadviseerd om een ​​strengere mate van inhoudsbeperking in te voeren, waardoor de dekking van kansspelen wordt verlaagd.

Advertenties via Zweedse omroep- en medianetwerken, de advertentiebeoordeling maakt deel uit van fase twee van de regelgevingsaanpak van de overheid op gokken – waarin beleidsontwikkeling en inzichten zijn geleid door de Gambling Market Enquiry (Spelmarknadsutredningen) herzien en voorgesteld door sociaal-democratisch parlementslid Anna-Lena Sörenson.

Spelberoendegruppen verklaarde dat het verdere beperkingen op de reclame voor slots en kansspelen zou steunen, waardoor de blootstelling aan de meest risicovolle elementen van de markt wordt beperkt.

Het marktonderzoeksrapport was voornamelijk gericht op het herzien van advertentienormen en op de vraag of de overheid verdere gecentraliseerde controles zou moeten opleggen die de hervormde goksector in Zweden reguleren.

Rezvani verklaarde echter aan SVT dat het onderzoek zijn kans had gemist om sms-leningen die snel kunnen worden afgesloten voor gokdoeleinden te onderzoeken.

Spelberoendegruppen heeft er bij de regering op aangedrongen directe actie te ondernemen om alle toegang tot snelle leningen uit te sluiten voor spelers die zijn geregistreerd bij Spelpaus – het nationale register voor zelf-uitsluiting van kansspelen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.