Zweedse parlement hernieuwde amendementen van de Gambling Act over matchfixing

Home » Zweedse parlement hernieuwde amendementen van de Gambling Act over matchfixing

Voorgestelde wijzigingen zouden licentienemers in staat stellen om gegevens over vermoedelijke matchingfixing te verwerken.

Het Zweedse parlement zal voorgestelde wijzigingen van de Gambling Act 2018 herzien die bedoeld zijn om licentienemers in staat te stellen gegevens te verwerken over inbreuken met betrekking tot of verdacht van betrokkenheid bij matchfixing.

De amendementen worden voorgesteld in een doorverwijzingsverklaring van de regering.

De verhuizing zou speciale bepalingen bevatten voor de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de beginselen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De nieuwe amendementen zullen naar verwachting op 1 december in werking treden, op voorwaarde dat zij instemmen met de goedkeuring van het Parlement.

De verwerking van dergelijke persoonsgegevens wordt voorgesteld om te worden toegestaan als het nodig is om een monetair spel te onderzoeken om valsspelen, fraude en andere criminele activiteiten op te sporen, om afwijkende kanspelpatronen en vermoedens van de manipulatie van sportuitkomsten voor weddenschappen te controleren en te melden, en om alle weddenschappen door spelers die de wedstrijd fixing verordeningen schenden, te verifiëren en te rapporteren.

De AVG bevat een bepaling voor de verwerking van persoonsgegevens met betrekking tot juridische overtredingen, waardoor een dergelijke verwerking onder specifieke voorwaarden mogelijk is, voornamelijk onder controle van een autoriteit of wanneer dit is toegestaan door de EU of nationale wetgeving.

Zweden heeft de afgelopen jaren al nieuwe regels voor matchfixing aangenomen, sinds 1 juli vorig jaar zijn licentienemers verplicht om de politie te helpen bij onderzoeken naar matchfixing-activiteiten als onderdeel van hun taken.

In oktober hebben minister van Financiën Niklas Wykman en minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Jakob Forssmed aangekondigd dat Zweden zich zal aansluiten bij de conventie van Macolin.

Het verdrag van 2014, dat officieel het Verdrag inzake de manipulatie van sportwedstrijden is genoemd, bevat de vereisten voor EU-lidstaten om met sportorganisaties en exploitanten van weddenschappen te werken.

Het verdrag bevat een gemeenschappelijk rechtskader voor internationale samenwerking tegen sportmanipulatie, de vorige regering van Zweden had de vorige regering destijds moeten wachten tot de conventie Europese wetgeving wordt voordat ze toetreedt.

De goedkeuring van de EU neemt echter tijd in Malta verzet zich tegen de maatregel omdat de definitie van illegale kansspelen in de conventie zou bevestigen dat veel MGA-licentie exploitanten opereren tegen het EU-recht.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.