De politie in Kochi, Kerala, heeft 115 mensen gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij illegaal gokken.

De autoriteiten hebben 115 mensen gearresteerd tijdens een reeks invallen in verband met vermeende illegale gokactiviteiten in Kochi, Kerala.

Ondanks politiewaarschuwingen en overheidsmaatregelen tegen openbare bijeenkomsten vanwege Covid-19, hadden agenten 270 gok-centra in het gebied ontdekt.

In een reeks invallen gedurende drie dagen namen officieren contant geld in beslag ter waarde van meer dan Rs 1,25 lakh.

De politie zei: Gevechten bij deze gok-centra vinden regelmatig plaats en veroorzaken overlast voor omwonenden.

We dringen er bij het publiek op aan om de politie op de hoogte te stellen van dergelijke illegale activiteiten in hun buurt.

De politie is van mening dat er meer dan 200 gokcentra in het gebied actief zijn en dat mensen in de omliggende gebieden de centra bezoeken, wat de besmetting met Covid-19 verder verergert.

Een officier zei: We zijn erachter gekomen dat deze gok-centra als paddestoelen uit de grond schoten na de afsluiting.

Deze spellen worden meestal gehost in binnenruimtes die niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de politie.

De mensen die deze centra runnen, zorgen voor alle faciliteiten, inclusief eten en drinken. In sommige gevallen wordt er bij huurhuizen gegokt met kaartspellen.

Politieagent in Delhi bij illegale cricket weddenschappen de politie van New Delhi heeft een agent ontslagen omdat hij betrokken was bij een georganiseerde illegale gok operatie op cricket.

Amit Kumar werd ook beschuldigd van banden met criminelen en relschoppers en van het organiseren van illegale gok evenementen.

Volgens The Indian Express is Kumar ontdekt tijdens een gevecht tussen twee mannen die betrokken waren bij gokoperaties.

Een van hen was Amit Raghav die deel uitmaakte van een gok-racket en dicht bij Amit Kumar stond.

Agenten ontdekten dat zowel Raghav als Kumar illegale gok-rackets uitvoerden en geld inzamelden bij gokkers.

De politie vermoedt ook dat Kumar betrokken was bij bareigenaren die de tegenmaatregelen van Covid-19 overtreden.

Een officier verklaarde: We ontdekten dat Kumar actief contact had met alle bareigenaren en managers in het gebied.

Tijdens het verhoor gaf hij toe dat hij ze regelmatig belde.

Cricket blijft de populairste sport van India. Er is een enorme ondergrondse markt voor cricket weddenschappen die naar verluidt tussen de 45 en 150 miljard dollar per jaar waard is.

Ongeveer 80 procent van de illegale sportweddenschappen in India is op cricket.

Shabir Hussein Shekhadam Khandwawala, het hoofd van de anti-corruptie-eenheid van de Board of Control for Cricket in India (BCCI) zei echter dat hij resoluut tegen de mogelijkheid is om sportweddenschappen in India te legaliseren.

In tegenstelling tot zijn voorganger, die had verklaard dat het legaliseren van weddenschappen de meest effectieve manier zou zijn om corruptie binnen het spel te voorkomen, gelooft Khandwawala dat legale sportweddenschappen matchfixing zouden aanmoedigen.

Hij zei: We kunnen de regels strenger maken. Daar gaan we aan werken.

Het is een kwestie van groot prestige dat cricket grotendeels vrij is van corruptie, daarvoor zou krediet naar de BCCI moeten gaan.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.