250 banen in gevaar bij Tombola

Home » 250 banen in gevaar bij Tombola

Flutter-owned Tombola heeft bevestigd dat naar schatting 250 ontslagen zullen plaatsvinden, na een uitgebreide operationele beoordeling.

Tombola werd in januari 2022 door Flutter overgenomen voor 402,0 miljoen pond 488,7 miljoen), na een eerste aankondiging in november 2021.

Vorige week beweerden rapporten dat de ontslagen het gevolg waren van kostenbesparingsinspanningen die bij het online bingobedrijf werden uitgevoerd. Op 16 oktober bevestigde een woordvoerder van Tombola aan dat ongeveer 250 banen in gevaar zijn.

Tombola bevestigde ook dat degenen die in gevaar zijn, in het klantenserviceteam zijn, dat bestaat uit de chat, klantenondersteuning en safeplay-teams.

De ontslagen in de industrie zijn het afgelopen jaar toegenomen, meest recent bevestigde collega-weddenschapsgigant Entain meldingen van ontslagen in zijn Australische bedrijf.

Dit kwam na berichten dat het meer dan 50 banen had bijgevoegd, in augustus kondigde Catena Media aan dat het zijn Britse en Australische online sportweddenschappen zou verkopen aan Moneta Communications in een deal van € 6,0 miljoen – en voegde eraan toe dat het zou overgaan op ontslagen in het Verenigd Koninkrijk en Malta.

Eerder dit jaar bevestigde Bally dat het 15% van zijn personeelsbestand in zijn interactieve divisie in Noord-Amerika zou schrappen, als onderdeel van een herstructureringsplan.

Voortdurende ontwikkeling:

In een verklaring zei de woordvoerder dat die werknemers nu een overlegprocedure met het bedrijf zouden ondergaan.

Vandaag hebben we een aantal voorgestelde wijzigingen aan onze klantenserviceteams gecommuniceerd na een uitgebreide operationele evaluatie, aldus de woordvoerder.

Daarom zullen een aantal collega’s nu deelnemen aan een formeel raadplegingsproces dat aanzienlijke mogelijkheden voor herschikking binnen het bedrijf zal omvatten, maar helaas ook zal leiden tot een aantal ontslagen.

“De collega’s die bij dit proces betrokken zijn, zijn op de hoogte gebracht en onze prioriteit is om hen en hun teams te ondersteunen in deze periode van verandering.

Tombola benadrukte een voortdurende inzet voor het noordoosten van Engeland en verklaarde dat Sunderland het hoofdkantoor zal blijven.

Tombola is een vooruitstrevende en algemeen erkende leider op het gebied van klantenbescherming, inclusief maximale inzet van 2 pond voor al onze online bingo en arcadegames, aldus de woordvoerder.

We zijn ook erg trots op onze rol als belangrijke werkgever in het noordoosten en in Sunderland, met plannen om in de toekomst te blijven investeren in de regio.

Ondanks de mogelijke ontslagen is sinds de overname van de werknemers van Flutter de werknemers van Flutter verbeterd, Tombola eindigde 2021 met een personeelsbestand van 769 en een Britse telling van 629.

Na de overname door Flutter – is het totale personeelsbestand 847, met het Britse personeelsbestand op 706.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.