68 miljoen Amerikanen zetten $23,1 miljard in op Super Bowl LVIII

Home » 68 miljoen Amerikanen zetten $23,1 miljard in op Super Bowl LVIII

Volgens de American Gaming Association zullen recordaantallen worden ingezet op de wedstrijd van zondag.

Er wordt verwacht dat een recordaantal van 67,8 miljoen Amerikaanse volwassenen zal wedden op Super Bowl LVIII, een stijging van 35 procent ten opzichte van 2023.

Volgens een onderzoek van de American Gaming Association (AGA) zal meer dan 26 procent van de Amerikaanse volwassenen wedden, wat naar schatting $23,1 miljard aan de grote game van dit jaar, vergeleken met $16 miljard vorig jaar.

Met de uitbreiding van legale sportweddenschappen wordt verwacht dat traditionele Super Bowl-weddenschappen voor het tweede achtereenvolgende jaar de informele weddenschappen zullen overtreffen.

Ongeveer 42,7 miljoen Amerikaanse volwassenen zijn van plan een traditionele sportweddenschap online, bij een sportweddenschap of bij een bookmaker te plaatsen, een stijging van 41 procent ten opzichte van 2023.

Ondertussen zijn 36,5 miljoen van plan om terloops met vrienden te wedden of als onderdeel van een pool of squares-wedstrijd , een stijging van 32 procent ten opzichte van 2023. Amerikanen blijven migreren naar de legale markt: volgens het onderzoek zijn 28,7 miljoen volwassenen van plan online weddenschappen te plaatsen met behulp van een legaal Amerikaans sportsbook.

AGA President en CEO Bill Miller zei: Nu de Super Bowl voor de eerste keer naar Las Vegas komt, markeert de recordinteresse in weddenschappen dit jaar een rond moment voor de Amerikaanse game-industrie.

Onze prioriteit blijft om deze kans goed te benutten door consumentenbescherming te bieden die alleen een gereguleerde markt kan garanderen, en door te investeren in verantwoorde kansspelinstrumenten, waarborgen en onderwijs.

De meerderheid van de traditionele Super Bowl-gokkers (75 procent) meldt dat ze het afgelopen jaar berichten over verantwoord kansspel hebben gezien, tegen 71 procent in 2023.

Ondertussen herinnert 47 procent van alle Amerikaanse volwassenen zich dat ze in het verleden een boodschap over verantwoord gokken hebben gehoord of gezien jaar geleden, tegen 40 procent vorig jaar.

Zie ook: Shaquille O’Neal organiseert tijdens het Super Bowl-weekend een muziekfestival in Wynn Las Vegas spelers zijn bijna verdeeld over de uitkomst van het spel: 47 procent is van plan te wedden op de Kansas City Chiefs en 44 procent is van plan te wedden op de San Francisco 49ers.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.