74 verdachte sportwedstrijden gedetecteerd in regio Azië-Pacific in 2021

Home » 74 verdachte sportwedstrijden gedetecteerd in regio Azië-Pacific in 2021

74 verdachte sportwedstrijden gedetecteerd in regio Azië-Pacific in 2021

Een Universal Fraud Detection System (UFDS) dat wordt beheerd door Sportradar, leverancier van integriteitsoplossingen, heeft sinds het begin van het jaar 74 verdachte sportwedstrijden gedetecteerd in de regio Azië-Pacific.

Het systeem plaatst Azië-Pacific op de derde plaats op de lijst van regio’s voor verdachte activiteiten wereldwijd, achter alleen Europa, met 382 verdachte matches en Latijns-Amerika met 115 verdachte matches in de eerste negen maanden van 2021.

In totaal heeft Sportradar dit jaar 655 verdachte sportwedstrijden gedetecteerd en 1.100 sinds het begin van de wereldwijde COVID-19-pandemie.

Volgens de UFDS-cijfers van Sportradar is voetbal de sport met het grootste risico op corruptie, met tot nu toe meer dan 500 verdachte wedstrijden gedetecteerd in 2021.

Ongeveer 40% van de verdachte activiteiten die binnen binnenlandse voetbalcompetities worden gemeld, is afkomstig uit competities van het derde niveau en lager, inclusief het jeugdniveau, omdat fixers hun aandacht op lagere niveaus verhogen.

Verdachte activiteit is ook vastgesteld in 37 tenniswedstrijden, 19 basketbalwedstrijden, 11 tafeltenniswedstrijden, 9 ijshockeywedstrijden en zes cricketwedstrijden.

Zoals onze analyse laat zien, evolueert matchfixing en degenen die erachter zitten diversifiëren hun aanpak, zowel in de sporten en competities waarop ze zich richten, als in de manier waarop ze atleten benaderen, zoals de opkomst van digitale benaderingen, zegt Andreas Krannich , Managing Director, Integrity Services bij Sportradar.

Om dit aan te pakken, heeft Sportradar een aanzienlijke investering gedaan om het mogelijk te maken om de UFDS gratis aan te bieden aan wereldwijde sportorganisaties en competities.

De reden hiervoor is dat we ons inzetten om de duurzaamheid van wereldwijde sporten te ondersteunen en data en technologie voorgoed te gebruiken.

Sportradar merkte ook op dat eSports steeds meer een doelwit wordt voor matchfixers, met meer dan 70 verdachte wedstrijden die sinds april vorig jaar door de UFDS zijn gedetecteerd in vijf verschillende gametitels en meer dan 40 van die verdachte wedstrijden die sinds januari 2021 zijn geïdentificeerd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.