Afgelopen woensdag publiceerden de fracties PVV, VVD, NSC en BBB een regeerakkoord voorafgaand aan de vorming van een nieuwe regering.

Home » Afgelopen woensdag publiceerden de fracties PVV, VVD, NSC en BBB een regeerakkoord voorafgaand aan de vorming van een nieuwe regering.

Volgens de begrotingsbijlage van de overeenkomst stelt de nieuwe coalitieregering voor om het huidige kansspelbelastingtarief van 30,5% te verhogen naar 37,8% van de GGR.

Als resultaat van de voorgestelde verhoging verwacht de nieuwe regering vanaf 2025 nog eens 202 miljoen euro aan jaarlijkse kansspelbelastinginkomsten te innen.

Uiteraard zal het voorstel waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor de gereguleerde Nederlandse kansspelmarkt.

Land-based speelautomaten zullen meer dan waarschijnlijk niet meer levensvatbaar zijn.

VAN Kansspelen, de brancheorganisatie van exploitanten van speelautomaten op land, waarschuwde dat het voorstel een groot percentage van de speelautomatenhallen economisch niet levensvatbaar zou maken.

Sinds 2019 zijn de totale inkomsten in het segment van landgebaseerde slots met 29% gedaald en hebben exploitanten de afgelopen vier jaar gemiddelde verliezen van 11% geleden, als gevolg van verouderde regelgeving moeten exploitanten van landgebaseerde slots werken met maximale inzetten die sinds 2002 niet meer zijn geïndexeerd voor inflatie.

VAN-voorzitter Henry Meijdam merkte op: Het is glashelder: zonder enige aanpassing van onze toch al buitensporige belastingdruk zal de markt voor legale slots op land – inclusief alle preventieve maatregelen die momenteel van kracht zijn – instorten.

Als het huidige belastingtarief nog verder wordt verhoogd, zullen de zaken nog erger worden, de geschatte belastinginkomsten zullen hoe dan ook niet uitkomen, omdat de belastinggrondslag er simpelweg niet meer is.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.