Allwyn neemt meerderheidsbelang in IWG

Home » Allwyn neemt meerderheidsbelang in IWG

De in Zwitserland gevestigde loterijexploitant Allwyn is uitgegroeid tot een meerderheidsinvesteerder in Instant Win Gaming Limited (IWG).

Na de sluiting zal de investering Allwyn een belang van 70% geven in de activiteiten van IWG. en de belanghebbenden kregen de hoogte dat Allwyn het bestaande kapitaal zal gebruiken om de investering te financieren.

Stepan Dlouhy, Chief Investment Officer van Allwyn, zei: De overeenkomst van Allwyn met IWG stelt ons in staat om inhoud van hoge kwaliteit in de hele groep te creëren en te benutten en dit toont onze ambitie om de beste gebruikerservaring te leveren aan spelers op onze internationale markten en de voorkeursoperator te zijn.

Rhydian en Simon brengen een schat aan kennis en creativiteit in de sector en we zijn verheugd om samen te werken en nieuwe kansen te verkennen.

Naar verwachting zal de deal, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, in de tweede helft van 2024 worden gesloten, alle huidige personeelsstructuren bij IWG zullen hetzelfde blijven, aangezien Rhydian Fisher en Simon Bucknall, respectievelijk de huidige CEO en COO van IWG, hun taken zullen behouden.

IWG is een loterijleverancier van online instant win-games, met een sterke marktfocus op Noord-Amerika, maar heeft ook partnerschappen met 25 nationale en staatsloterijen wereldwijd, voor het boekjaar dat eindigde op 30 april 2023, werden de inkomsten van IWG voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie gerapporteerd als 18,2 miljoen pond.

Rhydian Fisher, CEO van IWG, voegde hieraan toe: We zijn verheugd om samen te werken met Allwyn om het succes en de propositie van IWG naar een hoger niveau te tillen.

De diepgaande expertise en kennis van de loterijconsument van Allwyn zal ons helpen om onmiddellijke en aanzienlijke waarde te leveren voor onze bestaande partners, terwijl deze stap ook nieuwe kansen zal creëren voor de briljante spellen die ons team ontwikkelt.

Allwyn nam onlangs de controle over de vierde nationale loterijlicentie nadat de 30-jarige ambtstermijn van Camelot was afgelopen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.