Het Amerikaanse consumentenbedrijf Amazon is de shirt-sponsor geworden van Serie A-club Napoli, voortbouwend op een eerdere overeenkomst waarbij het bedrijf als e-commercepartner van de club diende.

De tweejarige overeenkomst heeft een waarde van € 2 miljoen per seizoen volgens Calcio Finanza, een mediabedrijf voor voetbalzaken, hoewel dit bedrag tijdens de duur van de samenwerking zou kunnen stijgen.

Als e-commercepartner van Napoli sinds 2018 kunnen Italiaanse consumenten Napoli-merchandise kopen via de Amazon-website, met verdere uitrol in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het VK en de VS.

Het is voor ons een groot genoegen om zo’n prestigieuze samenwerking aan te kondigen met een merk van uitmuntendheid en wereldwijde status, aldus Aurelio De Laurentiis, President en Eigenaar van Napoli.

Met Amazon hebben we vanaf de eerste dag in volledige harmonie gewerkt, een solide relatie en een ondernemend partnerschap opgebouwd dat in de loop van de tijd op een winstgevende en gelukkige manier kan worden uitgebreid, gericht op gemeenschappelijke doelen.

De Laurentiis, die ook in filmproductie werkt en met Amazon samenwerkt aan projecten in Londen en Los Angeles, bevestigde ook dat het duo van plan is om activiteiten te creëren die de passie van hun fans over de hele wereld vieren, hoewel er geen partnerschapsactivaties zijn geweest bekend gemaakt.

Luisteren naar onze klanten en ons inzetten om hen de best mogelijke selectie te bieden – aangezien we weten dat velen van hen echte voetbalfans zijn – is een absolute prioriteit voor Amazon, voegde Maria Giulia Biguzzi, Amazon’s Fans 360 Senior Business Manager eraan toe.

SSC Napoli was de eerste voetbalclub die sinds de lancering samenwerkte met het Fan 360-project van Amazon, waardoor fans over de hele wereld een snelle en gemakkelijke manier kregen om de officiële merchandising van SSC Napoli te kopen.

Daarom zijn we vandaag erg verheugd om een ​​volgende stap voorwaarts te zetten in de samenwerking met de club, door de sponsoring van het SSC Napoli-shirt aan te kondigen vanaf de volgende wedstrijd, op 22 augustus, in het Maradona Stadion.

De overeenkomst volgt op de benoeming van EA7 – een sportkledingmerk van Giorgio Amarni – als de uitrustingsleverancier van Napoli voor het seizoen 2021/22, ter vervanging van het Italiaanse merk Kappa.

Amazon sluit zich aan bij een reeks bedrijven die samenwerken met het Serie A-team, waaronder het door Betsson gerunde sportentertainmentplatform StarCasinò.sport.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.