De Italiaanse kansspelmarkt is opgeschrikt door verdere fusies en overnames, aangezien het bestuur van Microgame SPA vanmiddag bevestigde dat er een deal was gesloten om een ​​controlerend belang van 91,7% te verkopen aan de particuliere investeringsgroep Piomo SA.

De transactie is goedgekeurd door de Amerikaanse private-equityfondsen Monitor Clipper en TPG Growth, die zijn overeengekomen om hun gecombineerde belang in Microgame aan Piomo te verkopen waarbij de fondsen alle eigendomsstructuren verlaten.

Er zijn geen details bekendgemaakt met betrekking tot de waarde van de transactie of de voorgenomen plannen van Piomo voor Microgame.

Een bedrijfsverklaring onthulde dat Marco Castaldo (CEO) en zijn executive team de leiding zullen behouden over de dagelijkse activiteiten van Microgame.

Microgame, opgericht in 1996, wordt erkend als de toonaangevende technologieleverancier van Italië voor de goksector en onderhoudt besturingssystemen voor meer dan 50 ADM-gelicentieerde operators en 14 gelicentieerde detailhandelaars.

Tot de Italiaanse technologiepartners van Microgame behoren GoldBet, Admiral Italia, Betaland, Merkur en Sportpesa.

Piomo’s eigendom markeert het begin van een nieuwe groeifase van ons project, aldus Marco Castaldo, CEO van Microgame.

De nieuwe aandeelhouder vertegenwoordigt niet alleen een garantie voor het bedrijf, maar vooral voor onze klanten die zullen profiteren van de kracht en hernieuwde investeringscapaciteit van hun provider.

Ik wil onze historische belanghebbenden, Monitor Clipper Partners en TPG Growth, bedanken die het afgelopen decennium zoveel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Er verschijnen ingrijpende veranderingen aan de horizon van het Italiaanse gokken, aangezien de sectorregulator ADM zijn decreetmandaat handhaaft om de gereguleerde markt te beperken tot 40 concessies.

Elders zorgde marktconsolidatie ervoor dat IGT Plc de Italiaanse B2C-markt verliet en zijn Lottomatica-sportwedden schappen en speleenheden verkocht aan Gamenet Group – die een aankoop van € 950 miljoen uitvoerde, gefinancierd door de Amerikaanse financier Blackstone Capital.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.