Apple geeft eindelijk een kijkje in AI-plannen

Home » Apple geeft eindelijk een kijkje in AI-plannen

Apple heeft officieel meegedaan aan de generatieve AI-race, maar is duidelijk niet de leider. Alle ogen waren de afgelopen week gericht op het Big Tech-bedrijf sinds het zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) organiseerde.

Zoals verwacht heeft Apple nieuwe besturingssystemen aangekondigd voor al zijn producten, inclusief iOS 18 en visionOS 2.

Naast vele updates zullen de nieuwe besturingssystemen een nieuwe spelmodus naar de iPhone brengen; de iPad krijgt eindelijk een rekenmachine-app; macOS 15 Sequoia zal een nieuwe iPhone-spiegelfunctie bevatten; en met visionOS 2 kunnen gebruikers gewone foto’s omzetten in ruimtelijke foto’s.

Als ik eerlijk ben, was de WWDC van dit jaar een anticlimax vergeleken met het evenement van vorig jaar, waar we kennis maakten met de Vision Pro, er was niet één grote aankondiging die de krantenkoppen haalde, maar we leerden eindelijk iets meer over de kunstmatige-intelligentieplannen van Apple.

Apple onthulde zijn meesterlijke AI-strategie: Apple Intelligence. Ik zie wat je daar deed, heel slim, Apple. Het bedrijf definieert Apple Intelligence als het persoonlijke intelligentiesysteem dat iPhone-, iPad- en Mac-apparaten van stroom zal voorzien.

Apple Intelligence wordt geïntegreerd in iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15 Sequoia, en wordt geleverd met een vernieuwde Siri, verbeterde communicatiefuncties en nog veel meer. Beschouw Apple Intelligence als uw ultieme AI-assistent op uw apparaat.

Apple zei ook dat het de privacy en veiligheid vergroot naarmate het dieper ingaat op generatieve AI. Als onderdeel van zijn Apple Intelligence-pitch bevestigde Apple ook zijn samenwerking met OpenAI.

ChatGPT 4o komt later dit jaar naar iOS 18, macOS 15 Sequoia en iPadOS 18 als een AI-chatbot waar Siri terecht kan als hij niet kan doen wat je vraagt.

Het gerucht gaat dat OpenAI de deal heeft getekend voor bekendheid en toegang tot Apple-klanten, wat betekent dat de AI-leider mogelijk niet wordt betaald om Siri een boost te geven, ik heb zoveel vragen over de AI-plannen van Apple na deze week, zoals waarom de Big Tech-gigant niet met zijn eigen generatieve AI-product zoals ChatGPT op de proppen kwam?

Waarom loopt het bedrijf op zijn tenen rond AI in plaats van er volledig in te duiken?

Waarom duurde het zo lang om Apple Intelligence aan te kondigen, terwijl het grotendeels een groot deel van het AI-werk omvat dat Apple al deed?

Veel van wat Apple heeft aangekondigd, wordt al gedaan door zijn grootste concurrenten, waaronder Google, Samsung en Microsoft, ik ben op zijn zachtst gezegd onder de indruk van de AI-plannen van Apple, maar ik blijf ruimdenkend en zal verslag uitbrengen zodra ik de nieuwe functies ervaar na de uitrol van het nieuwe besturingssysteem later dit jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.