De arbitragezitting tussen Newcastle United en de Premier League is uitgesteld tot 2022 vanwege problemen met de openbaarmaking van bewijsmateriaal.

Newcastle startte in november voor het eerst een juridische procedure tegen de Premier League toen Magpies-eigenaar Mike Ashley – die sinds 2007 de leiding heeft over de club – beweerde dat de competitie de oorzaak was van de ineenstorting van de voorgenomen overname van het topteam.

De partijen hebben (woensdag) een hoorzitting bijgewoond in de zaak tussen Newcastle United en de Premier League, luidt een gezamenlijke verklaring van Newcastle en de Premier League.

De belangrijkste hoorzitting van de arbitrage is nu helaas uitgesteld tot begin 2022 vanwege de openbaarmaking van bewijsmateriaal.

De partijen zullen tot die tijd geen verdere commentaar geven, Ashley beweerde dat de club 17 weken heeft gewacht totdat de Premier League de potentiële kopers goedkeurde – een door Saoedi-Arabië gesteund consortium dat bestond uit het Public Investment Fund (PIF), Amanda Staveley’s PCP Capital Partners en de Reuben Brothers.

De kopers slaagden er echter niet in om de test voor eigenaren en directeuren van de Premier League te doorstaan ondanks het feit dat het consortium volhield dat het alle vragen had beantwoord.

De topvoetbal organisatie suggereerde dat er een verband was tussen de PIF en de Saoedi-Arabische staat hoewel Newcastle zei dat het de Premier League ‘overweldigend bewijs en juridische meningen verschafte dat PIF onafhankelijk en autonoom is van de Saoedi-Arabische regering.

In maart ontkende het Hooggerechtshof Newcastle in zijn missie om de voorzitter van het arbitragepanel te verwijderen dat zijn juridische conflict met de Premier League onderzoekt.

De club voerde aan dat Michael Beloff QC uit het panel moet worden gehaald op grond van schijnbare vooringenomenheid.

Eerder deze maand verzocht Newcastle dat de claim zou worden gehoord in een openbaar forum, waarin stond dat het niets te verbergen had, fans van Newcastle hadden gehoopt dat de deal nog steeds door zou gaan met het consortium dat nog steeds belang heeft bij de aankoop van de Magpies en het beëindigen van Ashley’s regering.

Desalniettemin zei de Newcastle United Supporters Trust dat het onaanvaardbaar was dat de club gedurende 15 maanden in een toestand van onzekerheid verkeerde en voegde eraan toe dat ‘een nieuwe vertraging van ten minste zes maanden de behoefte aan transparantie over alle aspecten van deze situatie versterkt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.