Arsenal-eigenaar Stan Kroenke is niet van zins de club uit de Premier League te verkopen Sports & Entertainment (KSE)

Home » Arsenal-eigenaar Stan Kroenke is niet van zins de club uit de Premier League te verkopen Sports & Entertainment (KSE)

De Amerikaanse eigenaar van Arsenal F.C is niet erg geliefd in Noord-Londen. Nee, dat heeft niet alleen met de Super League te maken. Als investeerder – hij is ook eigenaar van de Denver Nuggets (NBA); Colorado Avalanche (NHL) en de Los Angeles Rams (NFL) – streeft hij immers meer naar winstmaximalisatie, dan naar sportief succes. En dat wordt door zogeheten ‘legacy supporters’, niet gewaardeerd.

Enfin. Of Spotify-oprichter Daniel Ek, die zijn oog heeft laten vallen op de Gunners, andere plannen heeft met de club, daar komen we pas achter als het hem gelukt is om die daadwerkelijk te kopen. Hij blijkt al van kinds af aan fan te zijn, dus dat geeft de Gooners (zoals de supporters worden genoemd) goeie hoop. Bovendien schijnt de Zweed op de steun van Dennis Bergkamp en Thierry Henry te kunnen rekenen. En dat legt uiteraard ook weer wat gewicht in de schaal.

Ik heb in de comments een paar artikelen over de kwestie geplaatst. Maar ik vond het zelf wel leuk om met audience data uit GlobalWebIndex (GWI), het internationale karakter van de fanbase in beeld te brengen. Zoals bij veel topclubs uit The Premier League, zit het grootste deel van de aanhang in Azië…

Bron: Marcel Blijlevens Marketeer | Media | Sports & Entertainment | Expert.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.