AS Roma heeft een driejarig productpartnerschap van € 36 miljoen getekend met Zytara Labs, waarbij de Serie A-club de ‘eerste professionele voetbalorganisatie wordt die de blockchain-technologie in deze mate omarmt.

Als onderdeel van de deal zal het DigitalBits blockchain-netwerk volledig worden geïntegreerd met de club, wat een naadloze, geavanceerde ervaring biedt voor zowel nieuwe gebruikers als fans.

Als belangrijkste wereldwijde partner van de club zal het merk DigitalBits centraal staan ​​op de thuis-, uit-, derde- en keeperstruien van het eerste heren- en damesteam, Primavera en jeugdteams gedurende alle competitie-, Europese, beker en binnenlandse en internationale vriendschappelijke wedstrijden.

Samen zullen het Italiaanse topteam en DigitalBits digitale spelerskaarten en non-fungible tokens (NFT’s) creëren die actuele en historische momenten vastleggen in de bijna 100-jarige geschiedenis van AS Roma.

Bovendien zullen de twee entiteiten ASR-blockchain-gebaseerde digitale activa en XDB integreren en accepteren als nieuwe aankoopmethoden, waardoor officiële op ASR-blockchain gebaseerde digitale activa worden gecreëerd.

Al Burgio, oprichter van Zytara en de DigitalBits-blockchain, merkte op: Deze historische relatie met AS Roma, een van de meest legendarische voetbalteams ter wereld, is transformerend niet alleen voor Zytara en DigitalBits, maar voor de blockchain-industrie als geheel .

AS Roma zal de collectieve verbeelding vergroten door te demonstreren hoe blockchain-technologie kan worden gebruikt om de verbinding tussen sportteams en hun gemeenschap van fans en andere supporters te verbeteren.

Om de lancering van deze samenwerking te herdenken, zal AS Roma de eerste 11 truien van het seizoen 2021/22 verkopen die door de Giallorossi-spelers werden gedragen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Roma en Montecatini.

Daarnaast zullen 25 gouden herdenkingsringen met het AS Roma-embleem uit een collectie van 50 te koop zijn.

De Serie A-club, inclusief huidige spelers, ontvangt de overige 25 ringen uit deze collectie. AS Roma heeft bevestigd dat alle opbrengsten van de verkoop zullen worden gedoneerd aan Roma Cares een openbare liefdadigheidsinstelling die lokale gemeenschappen ondersteunt en sociale solidariteit wil bevorderen door middel van een reeks initiatieven merkte Guido Fienga, CEO van AS Roma op.

DigitalBits is een blockchain die bekend staat om zijn snelheid, efficiëntie en duurzaamheid: eigenschappen die de waarden van onze club weerspiegelen en ons in staat zullen stellen de betrokkenheid bij onze fans wereldwijd op tal van manieren te verdiepen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.