ASA oordeelt dat de Mecca Bingo drag queen-advertentie in strijd is met de kansspelrichtlijnen!

Home » ASA oordeelt dat de Mecca Bingo drag queen-advertentie in strijd is met de kansspelrichtlijnen!

Een advertentie op Instagram voor Mecca Bingo, eigendom van Rank Group, mag niet meer in de huidige vorm verschijnen nadat de Advertising Standards Authority (ASA) oordeelde dat deze in strijd was met de Britse advertentiecodes.

De advertentie werd oorspronkelijk geplaatst in augustus 2023 en bevatte RuPaul’s Drag Race UK-ster Baga Chipz – zie foto.

Het bevatte een afbeelding van de drag queen die niet glimlachte en eenvoudige, donkere kleding zonder make-up droeg, naast een tweede afbeelding waarin het personage een champagneglas omhoog hield en een vrolijke uitdrukking had, een rode outfit met pailletten, sieraden en een vol gezicht. van make-up.

Tekst boven de afbeeldingen luidde: Voordat je Mecca Bingo speelde versus na het spelen van Mecca Bingo, terwijl een onderschrift bij het bericht luidde: Een goed spel kan je transformeren! Houd je niet gewoon van die post-bingo-gloed.

ASA-reactie Twee klagers verwezen de advertentie naar de ASA en zeiden dat deze suggereerde dat gokken het zelfbeeld of de eigenwaarde van een persoon zou kunnen vergroten, en daarom in strijd was met de Britse advertentienormen voor gokken.

De ASA stelde vast dat de combinatie van de twee foto’s inderdaad het personage een hoger niveau van zelfvertrouwen en een verbeterd zelfbeeld gaf als resultaat van het spelen van bingo.

Verder wekte de suggestie in het onderschrift dat een bingospel spelers kan transformeren de indruk dat een individu zijn zelfwaardering en zelfbeeld zou kunnen verbeteren door niet alleen bingogerelateerde spellen te spelen, maar ook door ze te winnen.

De ASA concludeerde daarom dat de advertentie onverantwoord was en in strijd was met de advertentiecodes, Mekka Bingo verdediging Mecca Bingo Ltd zei dat het geloofde dat de advertentie niet suggereerde dat spelen de persoonlijke kwaliteit zou kunnen verbeteren of het zelfbeeld of zelfrespect van een persoon zou kunnen vergroten.

Het zei dat het doel was om klanten een opwindende en vermakelijke ervaring te bieden, en dat het doel van de advertentie daarom was om over te brengen dat de diensten leuk en vermakelijk waren.

Het gebruik van een voor en na-structuur, evenals verwijzingen naar een post-bingo-gloed en het woord transformeren, werden gebruikt om het gevoel van plezier dat verband houdt met bingo over te brengen in plaats van te suggereren dat het spel iemands persoonlijkheid zou kunnen veranderen zelfbeeld, zo stond er.

Het voegde eraan toe dat Baga Chipz beroemd was geworden op RuPaul’s Drag Race UK, en dat dergelijke taal regelmatig in het programma werd gebruikt, wat betekende dat kijkers van de advertentie zich bewust zouden zijn van die context en daarom geen enkele verwijzing naar transformatie letterlijk zouden nemen.

Integendeel, de naast elkaar geplaatste beelden van de drag queen zouden eenvoudigweg een zeer overdreven weergave weerspiegelen van de emoties die een persoon zou hebben nadat hij had genoten van de vermakelijke omgeving van een bingolocatie in Mekka, zo betoogde hij.

De exploitant zei ook dat het opzettelijk elke verwijzing naar winnen bij bingo heeft weggelaten, om te voorkomen dat de suggestie wordt gewekt dat de feel good-factor van het spel alleen maar kan voortkomen uit winnen.

Mecca Bingo erkende echter dat de advertentie verkeerd geïnterpreteerd had kunnen worden als deze werd bekeken zonder de context ervan te begrijpen.

Het voegde eraan toe dat het ervoor zou zorgen dat toekomstige marketing de boodschap duidelijker zou overbrengen en bevestigde dat het de Instagram-post definitief had verwijderd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.