De Australian Communications and Media Authority (ACMA) heeft technologiegroep Engine Australia aangesteld om het eerste nationale zelfuitsluitingsregister van het land voor online en telefonisch gokken te bouwen en te leveren.

Het register, vergelijkbaar met het GAMSTOP-register voor zelfuitsluiting in het Verenigd Koninkrijk, stelt mensen in staat zichzelf via één enkel proces uit te sluiten van alle gelicentieerde aanbieders van interactieve gokdiensten.

Het register omvat gelicentieerde online- en telefonische gokdiensten, zoals die welke weddenschappen op paardenraces en sport aanbieden en stelt mensen in staat om slechts drie maanden of levenslang uit te sluiten, terwijl het aanbieders wordt verboden om rechtstreeks reclame te maken voor en reclame te maken voor uitgesloten persoon.

Het register zal een verschil maken voor mensen die hulp willen bij het veranderen van hun spel gewoonten en zal een aanvulling vormen op bestaande maatregelen ter bescherming van de consument, aldus ACMA-voorzitter Nerida O’Loughlin.

Als u ervoor kiest om uzelf uit te sluiten, zorgt dit register ervoor dat uw account wordt gesloten, uw geld wordt teruggestort en dat er geen verdere reclame- of promotieactiviteiten naar u worden gestuurd.

Engine is goed gepositioneerd om deze bescherming te bieden met het ontwerpen en ontwikkelen van GAMSTOP, het zelf-uitsluitingsregister van het Verenigd Koninkrijk ,O’Loughlin zei dat de ACMA nu met providers zal overleggen over de volgende stappen in de ontwikkeling van het register.

Door ons overleg zullen we met de interactieve gokindustrie in gesprek gaan over het ontwerp van het systeem en de regels rond de werking van het register, legde ze uit.

We zullen ook samenwerken met consumenten en belangengroepen om ervoor te zorgen dat het register voldoet aan de behoeften van gebruikers, inclusief het invoeren van robuuste privacywaarborgen.

Deze service zal naar verwachting medio 2022 worden gelanceerd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.