IBIA meldt een toename in het aantal waarschuwingen voor de integriteit van weddenschappen

Home » IBIA meldt een toename in het aantal waarschuwingen voor de integriteit van weddenschappen

Het aantal door de IBIA gerapporteerde integriteitswaarschuwingen voor het eerste kwartaal steeg lichtjes op jaarbasis tot 64 in België

De International Betting Integrity Association meldde 64 verdachte weddenschappen aan de autoriteiten in het eerste kwartaal van 2021.

Het aantal is een lichte stijging ten opzichte van de 61 gebeurtenissen die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werden gemeld, maar lager dan de 68 waarschuwingen in het laatste kwartaal van 2020. Tennis bleef de bron van de meeste waarschuwingen, goed voor 18 integriteitswaarschuwingen in het kwartaal. Zes daarvan werden als inlichtingenrapporten gerapporteerd aan de International Tennis Integrity Agency, aangezien het geen evenementen waren die werden goedgekeurd door de belangrijkste tennis tours.

Esports haalde voetbal in als de sport die verantwoordelijk was voor het op een na hoogste aantal integriteitswaarschuwingen voor weddenschappen, met 17 waarschuwingen in het kwartaal. Er waren 12 alerts voor voetbal, zeven voor tafeltennis, vijf voor basketbal, vier voor volleybal en slechts één voor paardenrennen.

De waarschuwingen kwamen uit 20 landen, waarbij Europa goed was voor 29 waarschuwingen, waaronder 10 uit Rusland en zes uit Bulgarije. Er waren dertien verslagen over gebeurtenissen in Azië, waarvan zes met tennis. In Afrika en Zuid-Amerika waren er respectievelijk drie en twee alerts, allemaal met tenniswedstrijden.

Er waren geen meldingen in Noord-Amerika of Australië. In 2020 meldde de IBIA een toename van 48 procent in waarschuwingen voor verdachte weddenschappen, inclusief een toename van 25 procent in waarschuwingen met betrekking tot voetbal. IBIA- topman, Khalid Ali, zei. “Na een moeilijk 2020 lijken veel operators bijna normaal te zijn wat betreft hun pre pandemische marktaanbod.

“Dit komt tot uiting in de alarmnummers en geografische spreiding voor Q1, met een heroriëntatie op die sporten die traditioneel en numeriek het gok aanbod wereldwijd hebben gedomineerd, namelijk tennis en voetbal. “De vereniging en haar leden blijven nauw samenwerken met die sporten, en inderdaad alle sporten die met ons willen samenwerken, om mogelijke corruptie op te sporen en robuuste sancties te zoeken om dergelijke illegale activiteiten te bestraffen en af ​​te schrikken.”

Bron: The International Betting Integrity Association.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.