Eerder deze week verwierpen de aandeelhouders van Playtech de deal om de Finalto-activiteiten voor $ 210 miljoen te verkopen aan een consortium onder leiding van de in Israël gevestigde Barinboim Group en stemde 68% tegen.

Naar aanleiding van het nieuws heeft het consortium om de financiële handelsdivisie van Playtech PLC te kopen, teleurgesteld geuit over de beslissing, die een opening laat voor een concurrerend bod van Gopher Investments.

Gopher streeft ernaar om opnieuw in gesprek te gaan met Playtech over een bod van $ 250 miljoen in contanten met een extra break-free van $ 10 miljoen.

Het bod was in juli uitgebracht, hoewel de raad van bestuur van Playtech bij Gopher zijn bezorgdheid uitte over de eigendomsstructuur en belemmeringen in de regelgeving toen het het bod afwees, wat ertoe leidde dat het voorstel van Barinboim werd voortgezet.

De in Hong Kong gevestigde groep, die 4,97% aandeelhouder van Playtech is, kondigde donderdag aan dat het nu verwacht de overname op een doelmatige en transparante manier af te ronden.

Het in Londen genoteerde Playtech zei dat het nu de verkoop van Finalto aan Gopher wilde afronden, wat het bedrijf zou dwingen om het Barinboim-consortium $ 8,8 miljoen te betalen als investeerders tegen de deal stemmen die in mei tussen de twee partijen was overeengekomen.

Ondanks de schijnbaar negatieve vooruitzichten voor de overname, houdt het door Barinboim geleide consortium vol dat de deal de beste optie is voor het bedrijf, meldt Alliance News.

In een verklaring per e-mail aan genoemde nieuwsbron zei het consortium dat het stevig gelooft dat de deal, onderhandeld na een moeizaam proces van 18 maanden onder leiding van UBS met uitgebreide regelgevende, financiële en fiscale zorgvuldigheid, de enige transactie is die bestand is tegen toezicht door de regelgevende instanties en op korte termijn worden afgesloten zonder materiële verstoring en schade aan de Finalto-activiteiten.

Het consortium heeft nu 30 dagen om de koop- en verkoopovereenkomst opnieuw aan te gaan.

Als Playtech er niet in is geslaagd om binnen de komende drie weken een volledig bindende overeenkomst met Gopher aan te gaan, zal het duidelijk zijn dat de interesse van Gopher niet oprecht is, voegt de verklaring eraan toe.

Als de aanbieder van online gaming- en goksoftware niet in staat zou zijn om met Gopher of andere potentiële kopers te onderhandelen, zou de enige geloofwaardige transactie die op korte termijn kan worden gesloten, zijn aan het Consortium, dat al meerdere keren door Playtech is aanbevolen merkt de verklaring van het consortium.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.