De historische overwinning van Engeland op Duitsland in de laatste 16 knock-outfasen van de UEFA European Championships 2020 trok tot nu toe een recordaantal Britse toeschouwers van het toernooi, terwijl de ploeg van Gareth Southgate door zeilde naar de kwartfinales.

De uitzending van de langverwachte clash in het Wembley Stadium op BBC One telde gemiddeld 13 miljoen kijkers tussen 16.00 en 19.35 uur, volgens cijfers van overnights.tv.

Bovendien was het publiek gelijk aan een aandeel van 69% van de beschikbare televisie-populatie op dat moment met een piek van 20,6 miljoen kijkers in de laatste fase van het spel toen Raheem Sterling en Harry Kane voor Engeland toesloegen.

Door de 2-0 overwinning was Engeland in de groepsfase tegen Schotland van de eerste plaats af als de meest bekeken Euro 2020-wedstrijd in het VK.

Ondertussen trok de Duitse publieke omroep ARD een gemiddeld publiek van 27,4 miljoen kijkers toen de kant van Joachim Löw uit het toernooi schoof.

Evenzo vertegenwoordigde het cijfer het grootste publiek van de continentale competitie tot nu toe in het land, met 76,5% van het marktaandeel, aangezien Engeland Duitsland voor het eerst versloeg in een groot toernooi sinds het WK van 1966. Engeland treft Oekraïne – dat Zweden versloeg in de knock-out ronde – in de kwartfinales van Euro 2020.

De schokkende exits van Portugal en Frankrijk uit het toernooi hebben geleid tot een recordpubliek, aangezien het commerciële netwerk TVI een gemiddeld publiek van 3,8 miljoen kijkers trok, die toekeken hoe de regerend kampioen door België van Euro 2020 werd verdreven.

Elders trok de gratis commerciële omroep TF1 een publiek van 16,3 miljoen kijkers – het hoogste publiek van het jaar in Frankrijk – toen Les Bleus hun laatste-16 gelijkspel tegen Zwitserland tot het uiterste nam in een spannende strafschoppenserie.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.