Betaaltelevisie-omroep beIN Sports heeft een nieuwe deal gesloten voor de uitzendrechten voor de Spaanse LaLiga in Frankrijk.

BeIN, dat de competitie in 35 landen vertoont en sinds 2012 de Spaanse top in Frankrijk heeft sinds het live in het land is zal de belangrijkste voetbalcompetitie nog drie seizoenen laten zien tot 2024 onder de voorwaarden van het nieuwe contract.

De deal is gefaciliteerd door het bureau Mediapro, zorgt ervoor dat beIN en LaLiga de gezamenlijke strijd tegen piraterij voortzetten via de rechtenovereenkomst.

Melcior Soler, Audiovisueel Directeur bij LaLiga, legde uit: Als onze langdurige en gewaardeerde partner over de hele wereld vertrouwen we erop dat beIN fans van het Spaanse voetbal blijft inspireren – en ons merk helpt groeien – zowel in Frankrijk als wereldwijd met zijn toegewijde programmering en promotie van LaLiga, zijn clubs en spelers.

Dit is weer een zeer belangrijke internationale rechtenovereenkomst die de afgelopen weken voor LaLiga is gesloten.

De deal is de laatste in een reeks vernieuwingen die door LaLiga zijn goedgekeurd nadat de digitale sport streamingservice DAZN een verlenging was overeengekomen om eerder deze week de Spaanse topvlucht in Duitsland en Oostenrijk uit te zenden.

Vorige week stemde het Spaanse bestuursorgaan er ook mee in om de rechten op de concurrentie in de VS terug te kopen van beIN, om een ​​nieuwe recordbrekende overeenkomst met ESPN’s streamingplatform ESPN + mogelijk te maken.

Deze verlengingsovereenkomst met LaLiga – onze vertrouwde partner in Frankrijk sinds 2012 – ondersteunt onze rationele bedrijfsstrategie om proportioneel te bieden op premierechten en tegelijkertijd te focussen op groei en winstgevendheid in Frankrijk aldus Laurent de Camas, Managing Director van beIN Sports France, over de laatste deal.

De Spaanse competitie is ongetwijfeld een van de beste ter wereld en vormt een perfecte aanvulling op ons ongelooflijke portfolio, waaronder UEFA EURO 2020, FIFA Wereldbeker 2022, UEFA Champions League vanaf volgend seizoen, Bundesliga, Serie A, NBA, NFL, Wimbledon en meer.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.