Beleggingsondernemingen die naar verluidt rond de loterijeenheid van Scientific Games cirkelen

Home » Beleggingsondernemingen die naar verluidt rond de loterijeenheid van Scientific Games cirkelen

Volgens Bloomberg zouden twee internationale investeringsmaatschappijen geïnteresseerd zijn in de overname van de loterijdivisies van Scientific Games Corporation (SGC).

Onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de zaak’, meldde de outlet dat de private equity-tak van Brookfield Asset Management Inc. en Apollo Global Management Inc. geïnteresseerd zijn in de aankoop van de loterij-eenheid van de bij de Nasdaq geregistreerde igaming-aanbieder.

SGC maakte bekend dat het in juni van dit jaar een strategische desinvestering van zowel zijn sportweddenschappen als loterij-eenheden zou nastreven, waarbij de mogelijke opties voor een dergelijke verhuizing zouden worden afgewogen, waaronder de verkoop van de activa, een combinatie met een SPAC of een beursgang aanbieden.

Deze beslissing kreeg naar verluidt de unanieme steun van het bestuur van SGC, waaronder Executive Chairman Jamie Odell en Executive Vice-voorzitter Toni Korsanos.

Voorafgaand aan de pandemie was het bestuur belast met het verminderen van de schuld van het bedrijf, die momenteel $ 9,5 miljard bedraagt.

In zijn commentaar op dat moment verklaarde Odell dat het zijn rol als voorzitter was om drastische beslissingen te nemen met als doel snel de balans te verminderen, de waarde van de producten en technologieën van het bedrijf te ontsluiten en een flexibel, wendbaar bedrijf te creëren dat gepositioneerd is om boven marktrendement voor investeerders.

Bronnen van Bloomberg verklaarden dat als een beursgang zou worden nagestreefd, de divisie zou kunnen worden gewaardeerd op $ 75 miljard, inclusief schulden.

Diezelfde bronnen lieten het mediabedrijf echter ook weten dat er nog geen definitieve beslissing was genomen en dat SGC zich toch kon blijven inzetten voor het behoud van zijn loterijdochter.

Mocht SGC besluiten om zijn loterijaanbod te verkopen, dan zou dit een aanzienlijke afwijking betekenen van zijn lang gekoesterde strategie om zijn positie als toonaangevende systeemaanbieder voor zowel land-based als digitale verticale markten in sportweddenschappen, igaming en loterijen te behouden.

Het bedrijf had eerder een sterk M&A-beleid gevoerd ter ondersteuning van deze commerciële doelstelling en nam in 2018 NYX Gaming en OpenBet over.

Het bedrijf begon dit jaar af te stappen van deze strategie en verkocht de laatste aan Endeavour Holdings voor een totaalbedrag van $ 1,2 miljard .

Ondertussen vertegenwoordigt de geruchten interesse in SGC voor Apollo Global Management een voortzetting van zijn wens om zijn positie in de internationale sportweddenschappen en gaming-industrie te vergroten.

De beleggingsbeheerder was een fervent kanshebber in de biedingswedstrijd om de Britse bookmaker William Hill te kopen, voordat hij in november 2020 een mogelijke buy-out beëindigde nadat rivaliserende bieder Caesars Entertainment een bod van £ 2,9 miljard had uitgebracht.

Desondanks bleef het bedrijf geïnteresseerd in het verwerven van William Hill’s niet Amerikaanse activa toen Ceasars de verkoop van de Europese en internationale divisies van het bedrijf aankondigde.

Apollo werd echter opnieuw overboden in deze wedstrijd, dit keer door 888 Holdings, hoewel de verkoop van William Hill’s winkelunits een mogelijkheid blijft.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.