Better Collective breidt Nederlandse aanwezigheid uit met twee acquisities

Home » Better Collective breidt Nederlandse aanwezigheid uit met twee acquisities

Better Collective heeft de Nederlandse online sportmediamerken Soccernews.nl en Voetbalwedden.net overgenomen terwijl het zijn aanwezigheid in Nederland uitbouwt voorafgaand aan de lancering van het nieuwe gereguleerde gokregime.

De gelieerde mediagroep voor sportweddenschappen koopt de merken in twee afzonderlijke transacties voor een totaal van maximaal € 9,7 miljoen.

Dit omvat € 5,9 miljoen aan vooruitbetalingen, met maximale uitgestelde en earn-outbetalingen van € 3,75 miljoen.

De twee sites trekken ongeveer 2,5 miljoen maandelijkse bezoekers, de groep zei dat de financiële impact van de divisie Beter Collectief Nederland naar verwachting beperkt zal zijn vanwege het tijdstip van oprichting en de tijd die nodig is voor de nieuwe markt om zich te vestigen.

Het verwacht echter in 2022 een omzet van meer dan € 3 miljoen te genereren, met een hoge groei gedurende meerdere jaren naarmate de markt volwassener wordt.

Better Collective zei dat de groep zal profiteren van de toevoeging van ervaren teams van Soccernews.nl, een van de meest bezochte Nederlandse online sportmedia, en Voetbalwedden.net een gevestigde Nederlandse gemeenschap voor online sportweddenschappen.

Beide merken gaan werken onder Joris Dekkers, die onlangs is benoemd tot algemeen directeur van Better Collective Netherlands.

Jesper Søgaard, mede-oprichter en chief executive van Better Collective, zei: We zijn enthousiast over de openstelling van de Nederlandse iGaming-markt door regelgeving, het verwelkomen van gelicentieerde operators en het leggen van de basis voor een sterkere spelersbescherming.

De Nederlandse markt heeft veel potentie en zal naar verwachting de komende jaren flink groeien.

Om deze kansen te kunnen verzilveren, zijn we verheugd twee sterke Nederlandse merken aan ons portfolio te hebben toegevoegd en Joris Dekkers en een nieuw team te verwelkomen bij Better Collective.

Deze stappen zullen ons helpen een leidende positie in het Nederlandse medialandschap voor sportweddenschappen te verwerven.

Eerder dit jaar rondde Better Collective de overname van het Action Network voor $ 240 miljoen af, dat commerciële partnerschappen heeft met Amerikaanse sportsbooks zoals BetMGM, DraftKings, FanDuel en PointsBet.

Better Collective zei dat Action naar verwachting een omzet van ongeveer $ 40,0 miljoen zal rapporteren voor het fiscale jaar 2021.

In mei sloot Better Collective een gerichte aandelenuitgifte ter waarde van € 147,9 miljoen af ​​om de flexibiliteit te bieden om overnames voort te zetten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.