Betway heeft zijn beroep verloren om de boete van 4,7 miljoen SEK (€ 460.000) die door de Zweedse autoriteit inspectie Spelinspektionen was opgelegd in verband met bonusschendingen die in 2019 waren gesanctioneerd, af te wijzen of te verlagen.

Het Hof van Beroep van Jönköping koos de kant van Spelinspektionen in zijn oordeel dat Betway ‘Sectie 9’ van de Zweedse kansspelwet had geschonden door spelers terugkerende bonusprikkels aan te bieden voor verdere stortingen en het spelen op gratis spellen.

Begin 2019 heeft Zweden zijn online gokregime opnieuw gelanceerd, waarin exploitanten met een licentie beperkt zijn tot het aanbieden van spelersbonussen als eenmalige beloning bij aanmeldingen van klanten.

Na de inspectie door Spelinspektionen van klant incentives in het eerste kwartaal van 2019, waren Betway en Mandalorian Technologies de eerste operators die werden bestraft voor het overtreden van de bonusvoorwaarden van de kansspelwet en kregen vervolgens de respectievelijke boetes van SEK 5 miljoen en SEK 9 miljoen.

Betway ging in beroep en was aanvankelijk succesvol in het verlagen van de Spelinspektionen-boete op grond van het feit dat de boete niet overeenkwam met haar % bruto-omzet.

De rechtbank van Jönköping verwierp echter het secundaire beroep van Betway om de boete te beëindigen. Betway ging in beroep omdat het bedrijf zich aanpaste aan de beperkingen voor nieuwe spelers die waren goedgekeurd door Spelinspektionen.

De rechtbank koos de kant van Spelinspektionen, aangezien de toezichthouder alle vergunninghoudende exploitanten had geschreven voorafgaand aan de lancering van het nieuwe online spelregime, waarin de gevestigde exploitanten werden gewaarschuwd voor hun plichten op het gebied van bonus aansporingen, spelers-promoties en algemene voorwaarden.

Bij de regelgevende acties van Spelinspektionen in 2019 werden een aantal juridische uitdagingen aangespannen tegen de inspectiedienst, aangezien gevestigde gevestigde exploitanten verklaarden dat de regelgevende instantie geen duidelijke informatie had verstrekt over markttechnische aspecten met betrekking tot promoties, beperkte gok markten en bonussen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.