Boete van €900.000 voor MKC Limited voor illegaal aanbod !

Home » Boete van €900.000 voor MKC Limited voor illegaal aanbod !

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft MKC Limited een boete van €900.000 opgelegd voor het aanbieden van illegale kansspelen. Nederlandse spelers konden op de website betworld247.com, eigendom van MKC Limited, deelnemen aan online kansspelen. MKC Limited heeft hiervoor geen vergunning en overtreedt daarmee de Wet op kansspelen (Wok).

Bezoekers aan de website betworld247.com konden bij een controle door de Ksa met Nederlandse adresgegevens een account aanmaken, inloggen en deelnemen aan online kansspelen.

Er waren geen technische maatregelen genomen om deelnemers uit Nederland tegen te houden, bijvoorbeeld met een IP-blokkade. Ook werd de leeftijd van deelnemende spelers niet zichtbaar geverifieerd.

René Jansen, bestuursvoorzitter van de Ksa: ‘Bij MKC Limited konden spelers, zonder duidelijke identificatie, zelf een leeftijd invoeren. Dat betekent dat hun website ook toegankelijk is voor zeer kwetsbare, minderjarige spelers.

Dit is een ernstig verwijtbaar feit, dat we ook hebben meegenomen als boeteverhogende factor. Het laat eens te meer zien dat er voor de veiligheid van spelers op de illegale markt in veel gevallen weinig aandacht lijkt te zijn.

Boetebesluit MKC Limited

Boetebesluit MKC Limited (pdf, 336 kB)

Status

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Openbaarmakingsbesluit MKC Limited

Openbaarmakingsbesluit MKC Limited (pdf, 55 kB)

Bron: KSA

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.