Bolton Wanderers ernstige gokrelaties terwijl de industrie reageert op sponsorverbod

Home » Bolton Wanderers ernstige gokrelaties terwijl de industrie reageert op sponsorverbod

Naar aanleiding van berichten dat de DCMS stappen zet om sponsorovereenkomsten tussen gokbedrijven en Premier League-voetbalclubs te verbieden, is Bolton Wanderers verhuisd om de banden met de industrie te verbreken.

In plaats van zijn banden met de gok- en gokindustrie, zal Bolton in plaats daarvan partnerschappen proberen aan te gaan met liefdadigheidsinstellingen en organisaties die gespecialiseerd zijn in de behandeling van gokverslaving.

Hoewel het team van de Engelse Football League (EFL) League One haar standpunt met betrekking tot het aanbieden van weddenschappen en sponsoring van weddenschappen duidelijk maakt, heeft het eraan toegevoegd dat het de commerciële partnerschappen van de EFL en die van andere clubs respecteert’.

We erkennen dat sommige mensen willen wedden en ook dat de competitie een commercieel partnerschap heeft met een gokbedrijf – en we respecteren dit, aldus Neil Hart, CEO van Bolton Wanderers.

We zullen echter niet deelnemen aan activiteiten om gokken te promoten buiten de bestaande contractuele vereisten van EFL.

Dit betekent dat we geen kiosken voor wedstrijddag -weddenschappen zullen aanbieden en geen nieuwe overeenkomsten zullen sluiten met gokbedrijven.

Bolton Wanderers eerdere betrokkenheid bij de gok- en game-industrie heeft de Greater Manchester-clubnaam Betfred gezien als een officiële front-of-shirt-sponsor voor het EFL Championship 2017/18-seizoen, terwijl hij ook het eerste Premier League-team werd – samen met Wigan Athletic – om samen te werken met 188Bet.

Ondertussen, een deal getekend tussen William Hill en BD Stadia (BD Sport Group) in 2017 zag het stadion van Bolton – toen gebrandmerkt als het Macron Stadium – samen met vijf andere clubs de campagneportfolio van de bookmaker betreden.

Sharon Brittan, voorzitter van Bolton Wanderers, merkte op: Problemen met gokken ruïneren levens en we hebben dit standpunt ingenomen om onze steun te betuigen aan degenen die lijden aan een gokverslaving.

Brittan voegde toe: Wij als industrie moeten meer doen en door ons werk met Bolton Wanderers in de gemeenschap zal Bolton Wanderers Football Club outreach-programma’s ondersteunen voor diegenen die gokproblemen ervaren.

Gemeld is, maakt het verbod op sponsoring van sportweddenschappen deel uit van de aanstaande herziening door de Britse regering van de Gambling Act van 2005, waarbij ook de regelgeving met betrekking tot reclame op het veld en op televisie wordt overwogen.

Het verbod zit al een tijdje in de politieke pijplijn en werd eerder dit jaar aangeprezen als de meest waarschijnlijke uitkomst van de herziening en kreeg het ook de steun van premier Boris Johnson en zijn kabinet, terwijl Premier League-clubs zich voorbereiden op de ontwikkeling sinds ten minste maart.

Hoewel Bolton de beslissing heeft genomen om zijn banden met de sector te verbreken, is het duidelijk dat het verbod zich voornamelijk zal richten op Premier League-clubs, waarbij EFL-teams minder worden getroffen vanwege de aanzienlijke financiële impact die het zou hebben.

In een reactie op het verbod zei Imogen Moss, een gokindustrie en regelgevend expert van het advocatenkantoor Poppleston Allen: Gezien het DCMS duidelijk is geweest dat het doel van de herziening is om de regelgeving te herzien om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het digitale tijdperk, waarbij een traditionele vorm van reclame zoals shirtsponsoring is misschien niet waar marketinghervorming eindigt.

Bettingmerken moeten nu ook nadenken over hoe ze via digitale middelen een voetbalpubliek op de markt brengen met de ingrijpende veranderingen in Spanje waaronder sociale media en televisiereclame en andere kanalen die laten zien hoe ver regeringen en regelgevers kunnen gaan.

Voor Moss zou het verbod op sponsors van sportweddenschappen een onbedoeld gevolg kunnen hebben, aangezien clubs op zoek gaan naar alternatieve partners om de inkomstenbron te vervangen die de game-industrie leverde en door pandemie getroffen financiën te versterken.

Twee mogelijke alternatieven, zo betoogde ze, zijn de financiële handelsruimte en de opkomende en groeiende cryptocurrency-sector.

Deze producten kunnen vergelijkbare risiconiveaus met zich meebrengen als gokken, vooral voor een nieuw publiek en in sommige gevallen zijn ze niet zo goed gereguleerd als gokken in het VK, vervolgt Moss.

Als zodanig kunnen hun marketingactiviteiten in de toekomst ook worden onderworpen aan vergelijkbare niveaus van controle en regulering.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.