Stats Perform heeft zijn samenwerking met Borussia Dortmund vernieuwd en blijft de Bundesliga-club nog twee jaar voorzien van zijn ISF-platform om scouting en werving te ondersteunen.

Het ISF-platform zal door Dortmund ‘wereldwijd op een dagelijkse basis worden gebruikt om de interne scoutingintelligentie van potentiële spelers centraal te beheren, terwijl ook een aangepaste spelerbeoordeling en een in het systeem ingebouwd sjabloon voor wedstrijdrapporten wordt geïmplementeerd.

Dit stelt hun scoutingstaf in staat om wekelijks spelers subjectief te beoordelen op basis van belangrijke criteria.

Door de ISF van Stats Perform te gebruiken, kan Dortmund ook privé-scoutinggegevens integreren naast de objectieve carrièregegevens van elke speler.

Het team hoopt deze functie te gebruiken om te helpen bij het identificeren van belangrijke prospects in de leeftijdsgroepen van de academie, het reserveteam en het eerste elftal.

We werken al heel lang samen met het Stats Perform-team en gedurende deze tijd is de ISF een nuttig hulpmiddel geweest, zegt Markus Pilawa, hoofdscout bij Borussia Dortmund.

De software brengt verschillende stappen in ons recruitmentproces in kaart die we hier de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

Met de hernieuwde samenwerking kijken we uit naar een voortzetting van een betrouwbare samenwerking.

In Duitsland heeft Stats Perform biografische spelersgegevens en opstellingsinformatie opgenomen in het ISF-platform, dat de vier hoogste niveaus van het professionele herenvoetbal omvat, evenals zes regionale jeugdcompetities tot op het niveau onder de 17.

Bovendien publiceert ISF de belangrijkste wedstrijdgegevens voor meer dan 100.000 internationale wedstrijden van grote toernooien, terwijl het carrièrerecords bijhoudt van meer dan 730.000 actieve spelers.

Stephan Hanke, Vice President of Sales in Europe bij Stats Perform, voegde toe: Onze relatie met de scoutingafdeling van Borussia Dortmund gaat meer dan vijftien jaar terug en ik ben absoluut verheugd dat we nog minstens twee jaar zullen blijven samenwerken.

Stats Perform zet zich in om clubs te helpen strategisch te managen voor de lange termijn en door Dortmund een platform te bieden waarmee ze zowel de scoutingactiviteiten van de academie als het eerste team gedurende het seizoen parallel kunnen beheren, geloof ik dat we kunnen helpen bij het stroomlijnen van belangrijke processen en meer duidelijkheid verschaffen over belangrijke wervingsbeslissingen, op alle niveaus van de club.

De in Chicago gevestigde sportdata, technologie en AI onderhoudt samenwerkingsverbanden met een aantal voetbalcompetities en organisaties, waaronder de Engelse FA Women’s Super League (FA WSL), de Nederlandse Eredivisie, de Italiaanse Serie A en de Slowaakse Fortuna Liga

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.