De Australische stad Brisbane heeft formeel de hostingrechten gekregen voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2032.

De 138e sessie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Tokio, Japan, keurde de hoofdstad van Queensland goed als gastheer van de Zomerspelen van 2032 op aanbeveling van de raad van bestuur.

In februari werd Brisbane geïdentificeerd als de ‘voorkeurskandidaat’ om het evenement te organiseren, waarbij het IOC bevestigde dat de commissie de stad als eerste ‘niet-bindende’ keuze had gestemd.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de eer om aan te kondigen dat de Spelen van de 35e Olympiade worden toegekend aan Brisbane, Australië, bevestigde IOC-voorzitter Thomas Bach.

Na de belangstelling van steden in Duitsland, Hongarije, India, Indonesië, Qatar en Oekraïne te hebben afgeweerd, wordt Australië het tweede land dat de Olympische Zomerspelen in drie verschillende steden organiseert, samen met de Verenigde Staten.

De Olympische Spelen vonden voor het laatst plaats in Sydney in 2000, na de organisatie van het evenement in Melbourne in 1956.

Premier Scott Morrison vertelde IOC-kiezers dat het land weet ‘wat er nodig is om een ​​succesvolle Spelen in Australië te leveren.

Vuurwerk in Brisbane markeerde de stemming in het voordeel van de premier van Queensland, waar mensen samenkwamen om een ​​beslissing af te wachten.

Dit is een zeer trotse dag voor Australië, vergis je niet voegde John Coates, de voorzitter van het Australische Olympisch Comité en de vicevoorzitter van het IOC toe.

Ik dank de IOC-leden voor hun vertrouwen. Brisbane 2032 zet zich oprecht in om de idealen van de Olympische beweging te dienen.

De Olympische Spelen in Brisbane zullen in de meest ijverige, dankbare en enthousiaste handen zijn.

Ik doe deze verbintenis aan de atleten van de wereld – we zullen je een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.