Britse Gambling Commission rapporteert over BAME-analyse

Home » Britse Gambling Commission rapporteert over BAME-analyse

De Britse toezichthouder heeft nieuwe gegevens gepubliceerd over gokgedrag van zwarte en etnische minderheden.

De British Gambling Commission heeft nieuwe bevindingen gepubliceerd over gokgedrag in zwarte gemeenschappen en etnische minderheden (BAME).

De analyse komt uit een enquête uit 2020 onder 4.000 16-plussers, waaronder 473 interviews met BAME-respondenten.

BAME had significant minder kans om te gokken, waarbij 3 op de 10 (27 procent) aangaf in de afgelopen vier weken te hebben gegokt, vergeleken met 4 op de 10 (42 procent) in het algemeen.

Terwijl de Nationale Loterij de meest populaire gokactiviteit was onder alle respondenten, identificeerde het onderzoek opmerkelijke verschillen in gokgewoonten.

BAME-gemeenschappen waren meer geneigd om privé te wedden op loterijen, pools, weddenschappen en kaartspellen met vrienden en familie (19,2 procent vergeleken met 9,3 procent voor alle respondenten).

Ondertussen had 65 procent van de BAME-respondenten die zeiden dat ze de afgelopen vier weken hadden gegokt, dit online gedaan, vergeleken met 56 procent van alle respondenten.

Wat betreft kansspelverslaving en gok-schade, zeiden meer BAME-respondenten dat ze meer hadden gegokt dan ze zich konden veroorloven te verliezen (10,7 procent vergeleken met 3,2 procent voor alle respondenten).

Bovendien voelde 10,4 procent zich schuldig of angstig over hun gok gewoonten, vergeleken met tot 3,8 procent in totaal.

De Gambling Commission zei: Hoewel uit de resultaten blijkt dat BAME-respondenten in de eerste plaats minder geneigd zijn om te gokken, lopen degenen die wel gokken meer risico op schade.

Het voegde toe; Gokken is niet homogeen en binnen de BAME-populatie zullen er verschillen zijn in de manier waarop mensen gokken, cultureel en persoonlijk en degenen die meer of minder risico lopen op gokschade.

Eerder dit jaar nodigde de liefdadigheidsorganisatie GambleAware voor verantwoord gokken voorstellen uit voor twee afzonderlijke onderzoeksprogramma’s die de gevolgen van probleem-gokken onder vrouwen en onder minderheidsgemeenschappen onderzoeken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.