Britse Kansspel commissie legt Lottoland een boete op van £760.000

Home » Britse Kansspel commissie legt Lottoland een boete op van £760.000

De Britse toezichthouder heeft de exploitant van Lottoland beboet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en AML-tekortkomingen.

De Gambling Commission heeft EU Lotto, de exploitant van Lottoland, gewaarschuwd en heeft het een boete van £ 760.000 opgelegd voor het niet naleven van maatregelen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en antiwitwasmaatregelen (AML) tussen oktober 2019 en november 2020.

De toezichthouder constateerde dat de exploitant ineffectieve drempel triggers voor financieel risico had gebruikt en had verzuimd klanten te identificeren die hun depositolimieten vaak veranderden als risicovol.

Ook slaagde het er niet in om adequate financiële en betaalbaarheid beoordelingen uit te voeren en had het onvoldoende interactie met spelers die risico liepen.

Wat betreft AML-tekortkomingen, identificeerde het een ontoereikende analyse van bankafschriften om de adressen van klanten te verifiëren en het nalaten om accounts te beperken na het indienen van verzoeken om geldbronnen.

De exploitant had klanten ook toegestaan ​​om debetkaarten van derden op hun rekeningen te registreren.

Helen Venn, uitvoerend directeur van de Gambling Commission zei: Deze zaak was, net als andere recente handhavingsacties, het resultaat van geplande nalevingsactiviteiten.

Alle operators moeten zich er terdege van bewust zijn dat we niet zullen aarzelen om krachtig op te treden tegen degenen die niet voldoen aan de hoge normen die we verwachten voor consumenten in Groot-Brittannië.

Nigel Birrell, CEO van Lottoland, zei: Lottoland zet zich volledig in om de hoogste nalevingsnormen te waarborgen, inclusief haar verplichtingen tegen het witwassen van geld en sociale verantwoordelijkheid in alle rechtsgebieden waarin het actief is.

De boete van de Gambling Commission hield verband met problemen uit het verleden rond een aantal van onze nalevingscontroles die nu zijn aangepakt.

Lottoland heeft uitgebreide nalevingsmaatregelen ingevoerd en we zijn ervan overtuigd dat ons huidige beleid en onze huidige processen aan alle relevante normen voldoen.

De genomen corrigerende maatregelen omvatten aanzienlijk meer investeringen in onze compliance functie, meer dan een verdubbeling van het personeelsbestand, naast tal van andere initiatieven, waaronder het inschakelen van ondersteuning door derden, het verbeteren van training en een herziening van het belangrijkste beleid.

Bovendien hebben we ons onlangs gecommitteerd om onze individuele processen in een geautomatiseerd systeem in te bouwen om het systeem nog verder te verbeteren.

Eerder deze week kondigden Britse parlementsleden een onderzoek aan naar de Gambling Commission vanwege klachten uit de industrie.

Ondertussen bekritiseerde de nieuwe minister van kansspelen de toezichthouder in zijn rapport over de ineenstorting van Football Index.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.