Britse nationale loterij ingesteld voor veldslag

Home » Britse nationale loterij ingesteld voor veldslag

De strijd om de vergunning voor het runnen van de Britse loterij te winnen, zou volgens rapporten van het weekend tot aan de rechtbanken kunnen leiden.

Volgens bronnen dicht bij Camelot, die momenteel de loterij exploiteren en sinds de lancering in 1994 heeft gedaan, staat een van de bekendste advocaten in Engeland in de rij om de strijd aan te gaan als ze hun bod verliezen.

Het gerucht gaat dat Lord David Pannick aan boord is gebracht om te voorkomen dat Camelot de licentie verliest.

Pannick hielp inderdaad met de strijd om Camelot toen de Gambling Commission in 2000 zei dat ze met Richard Branson van Virgin zou gaan praten bij de volgende verlening van de licentie.

Die beslissing werd aangevochten door Pannick in de rechtbank voor Camelot en uiteindelijk herwon Camelot hun bod en licentie om te werken.

Camelot is de laatste tijd echter onder vuur komen te liggen door politici vanwege hun overstap naar app-gebaseerde games en ook omdat ze niet genoeg geld gaven aan goede doelen.

Camelot was een Brits bedrijf tot 2010, toen het werd overgenomen door het Ontario Teacher’s Pension-plan, het is ook duidelijk dat soortgelijke stappen zijn ondernomen om topadvocaten in het VK in te huren door rivaliserende bieders.

Het Tsjechische Sazka en de Italiaanse loterij-exploitant Sisal, het lijkt erop dat degene die de winnaar wordt genoemd in februari volgend jaar door de Gambling Commission, het zal zeker worden uitgedaagd door een of meer van de verliezende bieders.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.