Burnley FC is de nieuwste professionele sportorganisatie geworden die Non-Fungible Tokens (NFT’s) gebruikt om haar strategie voor fan betrokkenheid te stimuleren.

De Premier League-club is een partnerschap aangegaan met YellowHeart, de NFT-marktplaats voor ticketing en muziek om blockchain technologie te gebruiken voor ticketing en om de betalings-technologie verder te gebruiken om de betrokkenheid bij Clarets supporters te versterken.

Het gebruik van digitale verzamelobjecten is naar verluidt door de Premier League geïdentificeerd als een potentiële bron van inkomsten, aangezien veel clubs het financieel moeilijk hebben vanwege de gevolgen van de COVID-19-pandemie.

Alan Pace, voorzitter van Burnley FC, merkte op: Er is momenteel een technologische revolutie gaande in de wereld en het is iets waar we als club een leider in willen zijn in het voetbal.

Deze samenwerking met YellowHeart is onze eerste stap in het introduceren van NFT’s en blockchain bij de club en ik geloof dat beide technologieën een enorme efficiëntie in ticketing zullen opleveren, maar ook de connectiviteit van fans met de club naar een geheel nieuw niveau zullen tillen.

Het partnerschap zal in eerste instantie worden ontwikkeld door het Burnely FC Women-team en het is de eerste keer dat een professionele Europese voetbalclub de blockchain-technologie als alternatieve ticketmethode heeft onderzocht evenals het gebruik van NFT’s om in contact te komen met fans.

Het volgt op de lancering van YellowHeart’s NFT-marktplaats eerder dit jaar, die iconische momenten aandrijft voor NFT’s in de muziek.

Het bedrijf werkte samen met rockband Kings of Leon om hun album ‘NFT Yourself’ te presenteren het eerste NFT-gedreven album.

Bovendien beschikt de marktplaats van YellowHeart over een duurzaam NFT-muntsysteem dat Ethereum Layer 2 gebruikt dat gebruikmaakt van proof-of-stake en de meest efficiënte blockchain oplossing is in termen van fossielen en energieverbruik.

Josh Katz, oprichter en CEO van YellowHeart, voegde toe: Hier bij YellowHeart vormt de beleving van fans de kern van alles wat we doen en het is onze missie om mensen te helpen betrokken te raken bij en verbinding te maken met de dingen waar ze van houden.

We hebben het afgelopen jaar een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van baanbrekende NFT’s in muziek en we zijn verheugd die expertise in te brengen om Burnley F.C. te helpen en interactie met hun fans op onverwachte unieke manieren wereldwijd.

Hoewel Burnley de eerste Europese club is die blockchain en NFT’s gebruikt is de technologie steeds populairder geworden bij een reeks sportorganisaties en figuren.

De Major League Soccer Player’s Association (MLSPA) heeft onlangs een samenwerking met Sorare aangekondigd die samenviel met de lancering van de NFT-collectie van Floyd Mayweather Jr.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.