Buzz Bingo overtreedt de ASA-regels met een advertentie die kinderen aanspreekt

Home » Buzz Bingo overtreedt de ASA-regels met een advertentie die kinderen aanspreekt

De Advertising Standards Authority (ASA) heeft een uitspraak gedaan over een advertentie van de Buzz Bingo Group waarin Halloween-tekenfilms waren opgenomen die waarschijnlijk kinderen zouden aanspreken.

Buzz Bingo betwistte de vraag of de advertentie in strijd was met de CAP-code en benadrukte dat het materiaal op de sociale mediapagina stond, die beperkt was tot Facebook-gebruikers van 18 jaar en ouder.

Bovendien werd de advertentie – gezien op 20 oktober 2023 – ook gebruikt als onderdeel van een gerichte campagne specifiek gericht op gebruikers van 25 jaar die een bevestigde interesse in bingo hadden, benadrukt Buzz.

De ASA heeft echter geoordeeld dat de inhoud ervan in strijd is met de CAP-code (editie 12), regels 16.1 en 16.3.12 (gokken).

In detail bevatte de video geanimeerde beelden van een volle maan boven een scène met grijnzende pompoenkoppen, een verlichte kerk met torens met daken die leken op puntige heksenhoeden, rondvliegende vleermuizen, een spin in een web en een kerkhof met een grafsteen en over.

Tekst in een lettertype dat op slijm leek luidde: “MONSTER MAANDAG – £50.000 MOET WORDEN GEWONNEN ELKE MAANDAG IN OKTOBER …”, terwijl logo’s voor Buzz Bingo en “18+ – BeGambleAware.org” onderaan het scherm verschenen.

Buzz geloofde dat het platform waarop de advertentie te zien was – Facebook – een platform was met bewijs voor de nauwkeurigheid van de targeting ervan, en voerde daarom aan dat het actie had ondernomen en voorzorgsmaatregelen had genomen om te voorkomen dat kinderen en jongeren aan de advertentie werden blootgesteld.

De bingogroep erkende echter wel de bezorgdheid dat de Halloween-beelden kinderen zouden kunnen aanspreken, en had de advertentie verwijderd na ontvangst van de melding van de klacht en zei dat het wijzigingen aanbracht in de interne marketinggoedkeuringsprocedures.

De ASA zei: We waren van mening dat de advertentie waarschijnlijk een sterke aantrekkingskracht zou hebben op kinderen.

We waren van mening dat het acceptabel zou zijn geweest als de advertentie zou zijn verschenen op een medium waar jongeren onder de 18 jaar, in alle opzichten, volledig van het publiek konden worden uitgesloten.

Dat zou van toepassing zijn in omstandigheden waarin degenen die de advertentie zagen, op robuuste wijze hun leeftijd hadden geverifieerd als zijnde 18 jaar of ouder, bijvoorbeeld via marketinglijsten die waren gevalideerd door betalingsgegevens of kredietcontrole.

Omdat Facebook echter een mediaomgeving was waar gebruikers zichzelf verifieerden bij het aanmelden van klanten en geen robuuste leeftijdsverificatie gebruikten, waren we van mening dat Buzz Bingo jongeren onder de 18 jaar niet had uitgesloten van het publiek met het hoogste nauwkeurigheidsniveau dat vereist is voor advertenties waar hun inhoud waarschijnlijk sterk aantrekkelijk zou zijn voor jongeren onder de 18 jaar.

De instantie concludeerde dat de advertentie ‘niet opnieuw mag verschijnen’ in de vorm waarover werd geklaagd, en legde uit dat zij Buzz Group Ltd had opgedragen om in toekomstige advertenties geen thema’s of beelden op te nemen die waarschijnlijk een sterke aantrekkingskracht zouden hebben op personen onder de 18 jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.