Buzz Bingo sluit 10% van de clubs

Home » Buzz Bingo sluit 10% van de clubs

Retail-bingoketen Buzz Bingo heeft de sluiting aangekondigd van negen van zijn 91 winkellocaties in het VK daarbij verwijzend naar hogere kosten en minder klanten.

Buzz-bingo volgens de voormalige Gala Bingo-operator zouden de sluitingen gevolgen kunnen hebben voor 151 van de 2.456 werknemers van Buzz Bingo, wat neerkomt op 6,1% van het totale personeelsbestand.

De bingoketen wees op een groot aantal factoren die de beslissing van het bedrijf hebben beïnvloed waaronder veranderingen in het klantgedrag die hebben geleid tot een algemeen lager aantal na de pandemie.

De exploitant van Buzz Bingo zei dat de sluitingen te wijten waren aan minder bezoekersaantallen en hogere kosten deze daling van het gebruik in combinatie met stijgende operationele en energiekosten, heeft ertoe geleid dat de negen getroffen clubs niet langer financieel levensvatbaar zijn.

Net als de hele vrijetijds en horecasector is het Buzz Bingo niet gelukt om klanten in dezelfde aantallen naar de winkelstraten terug te zien keren als voor de pandemie, aldus Dominic Mansour, CEO van Buzz Bingo.

Dit in combinatie met een druk op de gezinsfinanciën als gevolg van stijgende inflatie en energieprijzen, naast een stijging van onze eigen bedrijfskosten, betekent dat we geen andere keuze hebben dan onze activiteiten op negen van onze locaties stop te zetten.

Geloof me, niemand wil de oproep doen om clubs te sluiten, ik ben er echter van overtuigd dat het deze beslissingen zijn die ons in staat zullen stellen het bedrijf te herstructureren voor groei op lange termijn en om het levensonderhoud van onze collega’s voor de lange termijn te beschermen.

Uitdagende omgeving de operator heeft te maken gehad met een uitdagende omgeving sinds de pandemie van Covid-19 het retaillandschap van het land heeft veranderd.

Ondanks dat de regering de meeste preventieve maatregelen in 2021 en 2022 versoepelde, rapporteerde het bedrijf een operationeel verlies van £ 51,9 miljoen in het tweede kwartaal van 2022.

Dit was een verbetering ten opzichte van het verlies van £ 141,9 miljoen dat het bedrijf het jaar ervoor rapporteerde en gaf aan dat er nog meer werk nodig was en in maart 2021 kocht vermogensbeheerder Intermediate Capital Group een meerderheidsbelang in Buzz Bingo van de vorige eigenaar Caledonia Investments.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.