Carl Brincat stapt op als MGA CEO

Home » Carl Brincat stapt op als MGA CEO

Brincat is sinds januari 2021 CEO van de Malta Gaming Authority.

De Malta Gaming Authority (MGA) heeft bevestigd dat Carl Brincat niet nog een termijn als chief executive zal zoeken, hij verlaat de Maltese toezichthouder wanneer zijn termijn op 25 januari afloopt.

Brincat is sinds januari 2021 CEO van de MGA, toen hij Heathcliff Farrugia verving, hij was al zes jaar bij de toezichthouder, waarin hij de functies van chief legal and enforcement officer, chief juridisch adviseur en plaatsvervangend algemeen raadsman doormaakte.

Voordat hij bij de MGA aansloot, werkte hij voor Emmanuel Mallia & Associates Advocates.

De gekozen vervanger zal Brincat enkele weken schaduwen en het overnemen op de dag na zijn vertrek.

Brincat zei: Het verlaten van de MGA is een zeer moeilijke beslissing, de afgelopen negen jaar is een achtbaan van ervaringen geweest die hebben bijgedragen aan de persoon die ik nu ben en het was een voorrecht om de afgelopen drie jaar de autoriteit te leiden.

Terugkijkend ben ik trots op het werk dat we samen hebben gedaan en op het zeer gemotiveerde team dat me omringt bij de Autoriteit.

Ik kijk ernaar uit om onze toezeggingen na te komen in mijn laatste paar maanden en twijfel er niet aan dat mijn opvolger zal merken dat het fantastische team bij de MGA hem of haar kan helpen om verder te verbeteren. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor de Autoriteit in petto heeft.

Ryan Pace, voorzitter van MGA: Carl heeft een uitgebreide bijdrage geleverd aan de MGA en de gaming-industrie in Malta. We hebben er vertrouwen in en zeer dankbaar voor de sterke basis die hij achterlaat terwijl we de strategische doelstellingen van de MGA blijven nastreven.

In de afgelopen maanden heeft de MGA het wetsvoorstel van Malta 55 verdedigd na kritiek op de wetgeving van zijn Duitse tegenhanger. De Duitse gokregulator, de GGL, had gesuggereerd dat het wetsvoorstel in strijd met de wetgeving van de Europese Unie (EU) zou moeten worden gevonden.

De Europese Commissie heeft al bevestigd dat zij de controversiële wetgeving van Malta inspecteert, die tot doel heeft om door de MGA-licentienemers te beschermen tegen vervolging voor het richten op andere EU-markten onder Maltese licenties.

De MGA heeft echter ontkend dat het wetsvoorstel in strijd is met de EU-wetgeving.

In dit artikel:

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.