CBF benoemt integriteitsleider met kansspelmarkt in zicht !

Home » CBF benoemt integriteitsleider met kansspelmarkt in zicht !

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft Eduardo Gussem aangesteld als Integrity Officer, voorafgaand aan de lancering van een federaal gereguleerde markt voor sportweddenschappen.

Gussem zal de taak krijgen om zijn ervaringen uit het verleden als advocaat, gedurende welke tijd hij met name bij de staat Rio de Janeiro heeft gewerkt als procureur-generaal van Justitie en voorzitter van de Vereniging van Openbaar Ministeries, te benutten om de integriteitsinspanningen van het CBF te ondersteunen.

Het CBF hoopt dat Gussmen zijn ervaring op het gebied van controle en onderzoek kan inzetten voor zijn Integriteitseenheid, waarbij hij integriteitsfuncties ondersteunt en tegelijkertijd diversiteit en inclusieve maatregelen respecteert.

Zijn verantwoordelijkheden zullen ook een multinationaal mandaat hebben, waarbij wordt samengewerkt met het International Centre for Sports Security, de Global Alliance for Sports Integrity en een grensoverschrijdend particulier onderzoek naar criminaliteit in de sport.

De Integriteitsunit bij CBF is een nieuwe en baanbrekende structuur, wij streven ernaar om stijfheid en veiligheid in het voetbal te brengen, aldus Gussem.

Vandaag zijn er verschillende vragen over de kwestie van wedden en de manipulatie van resultaten.

En we zullen dit allemaal zorgvuldig analyseren en snelle oplossingen bouwen voor het publiek de fans en de voetbalwereld en de FIFA heeft al aangegeven dat zij deze Integriteitseenheid als pilot voor de hele wereld zal gebruiken.

Het waarborgen en beschermen van de integriteit van haar competities is onder het presidentschap van Ednaldo Rodrigues een van de hoofdprioriteiten van het CBF geworden, benadrukt het bestuursorgaan – dit heeft een grotere onmacht gekregen tegen de achtergrond van een zich ontwikkelende goksector.

Het CBF heeft integriteitsmaatregelen genomen die in lijn zijn met de maatregelen die de regionale Amerikaanse voetbalautoriteit CONMEBOL en het mondiale bestuursorgaan FIFA gebruiken om sportmanipulatie in Brazilië tegen te gaan.

De Braziliaanse wetgevers stemmen over de definitieve bepalingen van het regelgevingskader voor sportweddenschappen.

Hierna zal het wetsvoorstel ter ondertekening worden voorgelegd aan president Luiz Inácio Lula da Silva.

De lancering van sportweddenschappen in Brazilië is een langdurig proces geweest, velen hadden goede hoop dat voormalig president Jair Bolisaro een wetsontwerp aan het Congres zou voorleggen, maar de ex-leider haalde de deadline niet.

President Lula heeft vervolgens, nadat hij eerder dit jaar de macht had overgenomen, een wetsvoorstel ingediend, dat door het Congres is aangenomen met verschillende amendementen van verschillende commissies, waaronder kanttekeningen met betrekking tot sportsponsoring, marketing en reclame en integriteit.

De ontwikkeling van spellen voor sportweddenschappen, vooral online, vergroot het risico op manipulatie van sportcompetities, merkte Rodrigues op.

Alle landen en alle sporten zijn onderworpen aan de mogelijkheid van manipulatie van sportcompetities.

Dit fenomeen is een mondiale bedreiging voor de integriteit van de sport en vereist een collectief mondiaal antwoord.

Een effectieve strijd tegen de manipulatie van sportcompetities vereist een wendbare, snelle, duurzame en effectieve nationale en internationale samenwerking, met dialoog en samenwerking tussen overheden, sportorganisaties, wedstrijdorganisatoren en exploitanten van sportweddenschappen op nationaal en internationaal niveau.

Rodrigues voegde eraan toe dat deze belanghebbenden essentieel zijn in de zoektocht naar gemeenschappelijke, effectieve antwoorden op de uitdagingen die het probleem van het manipuleren van sportcompetities met zich meebrengt en deze integriteitscel zal permanent aan deze kwesties werken.

Tip commerciële en zeer lucratief for sale : BRA.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.