Chris Pearce: Zes tips van experts om minderheidssporten te prijzen

Home » Chris Pearce: Zes tips van experts om minderheidssporten te prijzen

Chris Pearce, adviseur sportweddenschappen en deskundige odds-compiler, legt zijn proces uit voor het opschalen van markten voor minderheidssporten, zoals de Olympische Winterspelen.

Aangezien bookmakers gestandaardiseerde strategieën toepassen voor het verhandelen van massamarktsporten, kan het correct prijzen van uw nichesporten uw voordeel zijn bij klanten Loop een bettingshop binnen en je ziet voetbalspecialisten, studenten uit het paardenraceformulier, cricketstatto’s en de jongens die de hele dag darts kijken en prijzen.

Wat u echter waarschijnlijk niet zult zien, zijn handelaren en samenstellers die gespecialiseerd zijn in judo, paardensport, shorttrack en rodelen.

Deze evenementen maken deel uit van een cluster van minderheidssporten die in bookmakers termen slechts eens in de vier jaar de kop opsteken.

Dus, wat komt er kijken bij het prijzen van deze evenementen op de Olympische Zomer-/Winterspelen voor de bookmakers?

Welnu, de waarheid is dat dat sterk afhangt van de middelen van elk afzonderlijk bedrijf en hoeveel ze prioriteit geven aan deze op zichzelf staande evenementen.

Als iemand die in de loop der jaren de handel op de Olympische Spelen voor veel bedrijven heeft beheerd, en meer recentelijk enkele van de grootste bookmakers in de branche heeft bijgestaan ​​in een adviesfunctie, kan ik u een beetje inzicht geven in mijn benadering van het leveren van een Olympisch product.

1. Plan hoe je het evenement aanpakt Voor een evenement als de Olympische Spelen is grip krijgen op de logistiek van de taak de hoeksteen van de weken en maanden werk die zullen volgen. Welke processen zijn nodig om uw eerste ideeën om te zetten in een definitief product dat beschikbaar is voor de klant?

In termen van Peking 2022 is het misschien een kleinere onderneming dan de recente Olympische Zomerspelen in Tokio, met slechts 109 gouden medaille-evenementen vergeleken met de 338 in Japan afgelopen juli/augustus, maar het is nog steeds een project op een voldoende grote schaal dat een plan van aanpak moet worden opgesteld.

Hoe worden de gegevens gevormd en weergegeven?

Welke bronnen heb je nodig om de gegevens te verzamelen en zijn die bronnen betrouwbaar en nauwkeurig?

Hoe lang duurt het om de gegevens bij elkaar te brengen en hoe dicht bij het evenement moet u deze gegevens nog toevoegen?

Hoe leid je uit deze data werkbare prijzen af?

Is er een onderdeel dat voorrang moet krijgen op andere aspecten?

2. Zet de database op zijn plaats om de statistische informatie te verzamelen Ik ben er zeker van dat iedereen die met de gokindustrie te maken heeft zich terdege bewust is van hoe de technologie is veranderd (in het algemeen ten goede) in de manier waarop bookmakers hun proces van prijzen op hun website of in hun winkels aanpakken.

Vrijwel voorbij zijn de dagen van twee compilers die 9/1 en 5/1 riepen en een lijn die in het midden werd getrokken bij 7’s, om te worden verzonden en aan de gokkers aangeboden.

Gegevens zijn tegenwoordig van cruciaal belang, waarbij algoritmen veel van het werk genereren dat in het verleden handmatig zou zijn geweest.

Hoewel ik erken dat tijden veranderen en dat de romantiek van het samenstellen van odds in handelsruimten iets is dat zich moest aanpassen om zowel samenstellers als bedrijven te laten overleven en vooruitgang te boeken, is mijn eigen benadering voor een evenement als de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking de vereiste gegevens in zijn meer basale vorm.

Als zodanig werk ik vanuit Excel-sheets met handmatig verzamelde en geassembleerde spelersgegevens.

Ja, het is tijdrovend, en ja, er kan een foutje in die gegevens sluipen, maar wat u wint als u deze feiten en cijfers bij elkaar gaat brengen, kan u helpen de nuance in deze spelers en sporten te zien, die verloren zou kunnen gaan anders.

3. Bron de informatie Voordat u gegevens gaat invoeren van een site die u met resultaten vindt, moet u ervoor zorgen dat die resultaten zijn bevestigd.

Verdubbel de informatie en ga er niet zomaar vanuit dat de officiële sportwebsite 100% accuraat zal zijn.

Terwijl je de gegevensinvoer doorloopt, ga je terug en controleer je willekeurige secties opnieuw om er zeker van te zijn dat ze aansluiten, en voor sommige sporten moet je een aanzienlijke tijd online rondsnuffelen voordat je alle lege plekken kunt invullen.

Dit is de koude realiteit van hoe dit soort aanpak eruit ziet voor grote kampioenschappen met sporten en evenementen die anders niet veel aandacht krijgen in de vierjarige Olympische cyclus.

Het is niet leuk, het is traag, eentonig werk, maar het is de ruggengraat van de veel leukere prijsstelling, handel en weddenschappen die later zullen komen.

4. Geef context aan de gegevens, prioriteiten stellen en stroomlijnen dit is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van het leveren van een nauwkeurig eindproduct.

We hebben allemaal genoeg afleveringen van het vragenuur gezien en genoeg partijpolitieke uitzendingen gezien om te weten dat gegevens vertekend kunnen worden om in een bepaald verhaal te passen.

Data op zich is het vee, hoe je die data gebruikt en analyseert bepaalt of je bij biefstuk, melk, leer of mest terecht komt.

Ik gebruik een datasheet van het judo op de recente Olympische Spelen in Tokio als voorbeeld NB , recente gegevens komen veel vaker voor dan gegevens van 2,3 of 4 jaar geleden.

Geef resultaten van de afgelopen 6 maanden meer belang dan die van pre 2020 en vooral van pre 2018, erken het concurrentieniveau waarin deze resultaten zijn bereikt.

Stringresultaten bij regionale evenementen zien er misschien indrukwekkend uit, maar in de context van een Olympisch evenement zijn ze over het algemeen niet zo belangrijk.

Zoek naar recente verbeteringen, in winst/verliesrecords of wereldranglijsten.

Zeer zelden zullen grote evenementen worden gewonnen door concurrenten op de downgrade. Als een deelnemer op jonge leeftijd sterke resultaten behaalt, probeer dan lineair te bekijken waar dat de komende maanden voor het evenement toe kan leiden.

Wees je bewust van de nationaliteit van elke deelnemer, met sporten als alpineskiën, bobsleeën, rodelen, skeletten, skispringen en snowboarden, zullen thuisconcurrenten zeer waarschijnlijk meer trainingstijd hebben gehad op de circuits en cursussen die tijdens de Spelen zullen worden gebruikt.

Deze cursuskennis kan zeer nuttig zijn, er zijn natuurlijk nog een tiental vergelijkbare factoren om rekening mee te houden, maar door na te denken over de bovenstaande vijf, kunt u een goed idee krijgen van wat voor soort vorm de markt zal aannemen zodra u in de prijsfase komt.

5. Lees, lees en lees nog meer Je hebt je gegevens, je hebt een beeld van de manier waarop het moet worden toegepast nu voor het 3e deel van de puzzel: onderzoek zoveel mogelijk relevante informatie over de evenementen en zijn concurrenten.

Zal de glijbaan snel of langzaam lopen?

Heeft het vergelijkbare kenmerken als de circuits die op het WK-circuit worden gebruikt? Zo ja, welke concurrenten hebben het goed gedaan op die circuits?

Wat was het selectieproces voor de vertegenwoordigers van elk land?

Hebben ze een strenge binnenlandse selectie moeten doorstaan ​​om de knipoog te krijgen? Zijn er twijfels over blessures rond eventuele favorieten?

Is er enige indicatie in de mentaliteit van een concurrent die in de games komt?

Een fragment van nuttige informatie in een recent interview dat u een idee zou kunnen geven of hij een betere/slechtere kans heeft dan wat zijn pure gegevens suggereren?

6. Breng de informatie in verband met verhandelbare prijzen Voor al het werk dat u kunt doen om de gegevens, de cijfers, de records, het traject van een concurrent samen te stellen, als u niet weet hoe u dat in een nauwkeurige of ik moet zeggen werkbare odds kunt omzetten, laten we eerlijk zijn het, je gaat je deeg doen.

Je moet jezelf afvragen, wie zullen de gokkers willen steunen?

Als we het hebben over recreatieve zaken, dan zullen patriottische weddenschappen duidelijk erg populair worden, dus UK-gerichte sportsbooks zullen waarschijnlijk een overvloed aan weddenschappen plaatsen op Britse concurrenten, Aussie-boeken op concurrenten uit Down Under enzovoort, enzovoort.

Probeer je boek in eerste instantie tot 100% te prijzen, als je eenmaal je prijzen hebt vastgesteld, vraag je dan de procentuele kans af die op elk wordt toegepast, vraag jezelf af of je kunt pleiten voor een hogere prijs dan waarvoor je het hebt bedoeld?

Tot slot, erken je beperkingen!

Ja, de harde transplantatie is gedaan en je hebt 109 regelrechte gouden medaillemarkten gegenereerd door gedetailleerde gegevens en sterke compileer-vaardigheden, maar onthoud dat deze sporten niet je dagelijkse brood en botersporten zijn.

Dit is geen Premiership-voetbalwedstrijd waarbij je er zeker van bent dat je alle informatie bij de hand hebt en een sterke Belfair-markt om je te begeleiden in feite is het niet eens een Championship-ontmoeting, maar beschouw het in plaats daarvan als een EFL League Two-wedstrijdomhoog en respecteer zaken van bepaalde klanten en wees niet bang om uw standpunt aan te passen als er nieuw bewijsmateriaal opduikt.

Als iemand die voor een aantal bedrijven meerdere producten voor de Olympische Spelen heeft beheerd, is break-even het toverwoord!

Bron : Chris Pearce is een 20-jarige professional in de gokindustrie, die heeft gewerkt als odds-compiler voor grote namen in de branche zoals William Hill, Sportingbet, Coral en Boylesports.
Sinds 2017 heeft hij zich gericht op het werken op afstand voor verschillende bookmakers over de hele wereld, waarbij hij gedetailleerde gegevens en prijsanalyses biedt voor veel grote evenementen, zoals Olympische Winter/Zomerspelen, Commonwealth Games, PDC World Darts Championship, Major City Marathons, World Snookertoernooien, Amerikaanse en Britse verkiezingen en het Eurovisiesongfestival.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.