Clubs uit de Premier League gaan stemmen over een verbod op het uitlenen van spelers van dezelfde eigenaar

Home » Clubs uit de Premier League gaan stemmen over een verbod op het uitlenen van spelers van dezelfde eigenaar

Het uitlenen van spelers van clubs met dezelfde eigenaar zou mogelijk verboden kunnen worden bij een nieuwe stemming in de Premier League.

Aandeelhouders van Premier League-clubs zullen volgens de Daily Mail op 21 november stemmen over een tijdelijk verbod.

Er zijn 14 meerderheidsstemmen nodig voordat het verbod wordt goedgekeurd en het tijdelijke verbod is echter niet van toepassing op permanente transfers – volgens de bestaande richtlijnen van de Premier League voor transacties met geassocieerde partijen – en een dergelijk verbod met betrekking tot leningovereenkomsten kan worden opgeschort tot na de naderende transferperiode van januari.

De stap van de Engelse topcompetitie komt na gerapporteerde interesse in Al-Hilal-speler Ruben Neves van Newcastle United, waarbij beide clubs dezelfde meerderheidsaandeelhouder delen in het Saudi Public Investment Fund (PIF).

Newcastle stond ook in de schijnwerpers tijdens de zomertransferperiode nadat Allan Saint-Maximin tekende voor Al-Ahli – ook eigendom van de PIF – voor een bedrag van £ 20 miljoen, hoewel de richtlijnen van de competitie de transfer toestonden.

Ambtenaren van de Premier League zijn ervan overtuigd dat het mogelijke verbod niet tegen Newcastle gericht is, maar eerder tegen een harder standpunt over de huidige trend van eigendomsmodellen voor meerdere clubs en het handhaven van de integriteit van een eerlijke transfermarkt.

Als veertien Premier League-clubs ermee instemmen het verbod goed te keuren, betekent dit bijvoorbeeld dat Manchester City geen spelers mag lenen, en omgekeerd, van andere clubs die eigendom zijn van de City Football Group, zoals Girona en New York City FC. en Melbourne City FC.

Andere Premier League-clubs die eigendom zijn van meerdere clubs en die door het mogelijke verbod zullen worden getroffen, zijn onder meer Arsenal, Aston Villa en Chelsea, om er maar een paar te noemen ongeacht de omvang en reikwijdte van het belang in de club.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.