COPA90’s Berisha: gebruik maken van blockchain om de voetbalwereld te verbeteren

Home » COPA90’s Berisha: gebruik maken van blockchain om de voetbalwereld te verbeteren

Het fenomeen van toenemende digitalisering is het afgelopen jaar in verschillende industrieën gevoeld, en met name de sportsector raakt steeds meer betrokken bij de cryptocurrency en blockchain ruimte.

Terwijl sportweddenschappen en gaming lijken te verdwijnen, komen in ieder geval in het VK crypto en blockchain binnen, misschien het best aangetoond door het toenemende gebruik van niet vervangbare tokens door voetbalclubs evenals andere atleten zoals boksers als een middel om met fans in contact te komen en nieuwe inkomstenbronnen te genereren.

Pet Berisha, het hoofd van Cryptomedia bij voetbalmedia-outlet COPA90, de opkomst van tokenization en hoe voetbal en aan voetbal gelieerde groepen zoals media-outlets met succes blockchain kunnen gebruiken.

Over zijn rol als COPA90’s hoofd van Cyrptomedia, begon Berisha: Er zijn ook voetbalspecifieke NFT-projecten die in de toekomst groot zullen worden en waarvan we hopen dat we er ook in zullen worden ondergedompeld, in dat soort ruimte.

We hopen dat COPA90 een middelpunt kan zijn voor wat een heel ander toekomstig digitaal woord gaat worden dat voetbal zal omvatten, en het voertuig dat daarvoor wordt gebruikt, en in die richting gaan is cryptocurrency of blockchain-technologie .

Dit betekent echter niet dat de sportwereld kan verwachten dat verkooppunten zoals COPA90 uitgebreide op crypto gebaseerde operaties beginnen, zoals het creëren van Bitcoin-inhoud of het starten van Ethereum-fondsen.

Hoe kunnen we tokenisatie gebruiken en hoe kunnen we blockchain-technologie gebruiken om de wereld van voetbalinhoud en fanbetrokkenheid in de toekomst te verbeteren?

We weten niet echt hoe die wereld eruitziet, het doek is op dit moment vrij kaal, maar dat is ook spannend want, zoals iemand laatst tegen me zei, het zou geweldig zijn om erbij te zijn als de piramides gebouwd worden.

Een van de belangrijkste effecten van blockchain en crypto-technologie op de sportwereld in het algemeen, maar in het bijzonder met betrekking tot voetbal, is de bovengenoemde trend van tokenisatie waarnaar door Berisha wordt verwezen.

Dit heeft een nieuwe manier gecreëerd voor fans om op een aantal manieren in contact te komen met clubs, terwijl het ook een nieuwe vorm van gedigitaliseerde verzamelbare merchandise biedt.

De belangstelling voor de voetbalsector was groot, met bedrijven als Sorare en Socios.com die meerdere overeenkomsten hebben gesloten met federaties, competities en teams.

Berisha besprak dit en vervolgde: Tickets worden gegeven als echte NFT’s, stel je voor dat je de Liverpool Champions League 2005-ticketstrook had, dat is waarschijnlijk veel geld waard voor iemand.

Laten we zeggen dat je er over 100 jaar was op de dag dat Leicester de Premier League-titel won, als dat een digitaal ticket was dat vereeuwigd was op een blockchain die je voor altijd hebt, zou dat veel geld waard kunnen zijn voor iemand anders als goed.

Een andere impact die de blockchain en crypto-ruimte kan hebben op voetbal en sport in het algemeen, vervolgde Berisha, is niet alleen door een grotere betrokkenheid van fans, maar ook door ontwikkelingen op het gebied van gastvrijheid en ticketing.

Er zullen veel loyaliteitsfuncties zijn, het zou me niet verbazen als over twee of drie jaar vanuit een clubkaart en loyaliteitskaartperspectief NFT’s dat verstoren, en hoe zal dat eruitzien vanuit een voetbalperspectief?

Er zijn een paar interessante modellen rond ticketing, er zijn bijvoorbeeld veel op ethereum gebaseerde projecten dit is niet NFT-specifiek, maar het zou kunnen zijn – waar je een situatie kunt hebben waarin je een ticket verkoopt voor bijvoorbeeld een evenement van 1.000 personen en iedereen koopt in ethereum, als er maar 900 mensen komen opdagen dan wordt het geld dat van die 100 mensen wordt verdiend verdeeld onder de 900 die komen opdagen.

Er is een grote stimulans om daadwerkelijk te komen opdagen, omdat je anders niet krijgt waar je voor betaalt, en als andere mensen wel komen opdagen, is er dit community-distributie-effect, wat best interessant is.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.