Cristiano Ronaldo best betaalde atleet voor de 4e keer voor de vierde keer aldus Forbes

Home » Cristiano Ronaldo best betaalde atleet voor de 4e keer voor de vierde keer aldus Forbes

De jaarlijkse best betaalde atleet jaarlijst van Forbes heeft onthuld dat voetbal superster Cristiano Ronaldo bovenaan de lijst staat voor 2024 na het verzamelen van recordbrekende inkomsten voor een voetballer.

Het record van $ 260 miljoen voor alle tijd zag Ronaldo $ 200 miljoen verdienen met zijn contract bij de Saoedische Pro League-club Al Nassr, terwijl hij $ 60 miljoen verdiende aan goedkeuringen en andere zakelijke ondernemingen buiten het veld.

De Portugese aanvaller tekende in januari 2023 voor Al Nassr en werd een van de eerste in een lange rij van spraakmakende ondertekeningen voor de Saudi Pro League. Hij kreeg ook $ 10,5 miljoen van de voormalige club Juventus van een geschil over onbetaalde lonen waarin werd geoordeeld in het voordeel van Ronaldo.

Ronaldo heeft buiten het veld zijn $ 60 miljoen verdiend met contracten met Nike, Herbalife en Clear Haircare. De voormalige Real Madrid- en Manchester United-ster is momenteel nog steeds de meest gevolgde persoon op Instagram met 629 miljoen volgers, waaruit blijkt dat hij ondanks dat hij 39 jaar oud is, nog steeds de grootste commerciële troef is.

Op de tweede plaats staat de Spaanse golfer Jon Rahm na een lucratief contract voor LIV Golf. Het tweevoudige grote winnaarscontract met de Saoedische golfcompetitie is over een langere periode een gerapporteerde $ 350 miljoen waard, waarbij Forbes onthulde dat hij tot nu toe $ 198 miljoen mee naar huis nam.

Saoedi-Arabië’s proliferatie van geld in sport als onderdeel van zijn inspanningen om een meer gediversifieerde natie te worden, is een enigszins overkoepelend thema van de lijst van Forbes.

Neymar staat op de zevende plaats omdat zijn Al-HilalAl-Hilal-contract dat in de zomer van 2023 werd ondertekend hem op $ 80 miljoen bracht, terwijl 2022 Ballon d’Or-winnaar Karim Benzema als achtste wordt en zijn inkomsten op het veld bij Al-Ittihad op $ 100 miljoen binnenkomen.

Terwijl Ronaldo voor de vierde keer bovenaan de lijst staat, is zijn oude rivaal Lionel Messi niet ver achter hem op de derde plaats.

Messi’s verhuizing naar de MLS om zich afgelopen zomer bij Inter Miami aan te sluiten, heeft een nieuwe golf van aandacht voor het Amerikaanse voetbal gebracht, wat wijst op de toename van Apple TV-abonnementen voor zijn competitiepas die de competitie dekt.

Volgens Forbes leverde het contract van Messi bij de in Miami gevestigde voetbalclub hem $ 65 miljoen op, maar het is buiten het veld waar de Argentijnse superster het grootste deel van zijn inkomsten voor het jaar binnenhaalde.

De winnaar van de World Cup heeft een reeks spraakmakende sponsorings met onder andere Adidas, Apple en Konami, die gezamenlijk $ 70 miljoen aan inkomsten binnenhaalden.

Messi’s 2022 World Cup-tegenstander en voormalig PSGPSG-teamgenoot Kylian Mbappé kwam op de zesde plaats van de lijst met de hoogste voorverdieners, de jongste op de lijst op 25.

Ondanks de aankondiging van zijn vertrek bij PSG en deze zomer bijna schijnbaar bij Real Madrid, verdiende het contract van Mbappé bij de Parijse club hem $ 90 miljoen.

LeBron James (vierde: $ 128,2 miljoen), Giannis Antetokounmpo (vijf): “Steun: $ 111 miljoen) en Stephen Curry ($ 102 miljoen) stonden drie basketbalspelers op de top tien. James heeft een overvloed aan commerciële ondernemingen die hem $ 80 miljoen van het veld opleverden, terwijl Antetokommpo en Curry twee van de meest lucratieve NBANBA-deals hebben, respectievelijk $ 46 miljoen en $ 52 miljoen.

Baltimore Ravens quarterback Lamar Jackson was de enige NFLNFL-speler die de lijst maakte en in totaal $ 100,5 miljoen verdiende, met een grote meerderheid daarvan in de vorm van zijn inkomsten van $ 98,5 miljoen op het veld.

Tip for sale : POR.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.