De recente samenwerking tussen de onlangs gepromoveerde Premier League-club Brentford FC en het cryptocurrency-platform CoinJar was sterk indicatief voor de toenemende samenwerking tussen de crypto- en sportsectoren.

Jason Fielding, een commercieel adviseur in sport en entertainment, die een sleutelrol speelde bij het tot stand brengen van de Brentford-CoinJar-deal, de samenwerking van de beurs met The Bees en benadrukte hij waarom crypto bedrijven aangetrokken worden tot sport, met name voetbal, en vice versa.

Jason, kun je ons vertellen over de projecten waaraan je hebt gewerkt met verschillende voetbalclubs?

Hoeveel van deze projecten zijn cryptocurrency-partnerschappen en heb je een merkbare toename van deze overeenkomsten gezien?

Jason Fielding: Ik werk al meer dan 20 jaar als sport- en entertainmentagent, begon met livemuziek in de jaren negentig voordat ik bij Octagon ging werken, waarna ik mijn eigen bureau oprichtte, dat op zijn beurt onderdeel werd van Endeavour en IMG.

In het voetbal werkte ik aan de samenwerking tussen Manchester United en Vodafone, evenals aan de wereldwijde samenwerking van Vodafone met Ferrari, en werkte ik aan Euro 2004, voordat ik naar Australië verhuisde.

In Australië was ik betrokken bij het succesvolle bod voor de FIFA Women’s World Cup 2023 en werkte ik aan een grote overeenkomst tussen Aldi en Football Federation Australia, evenals projecten met de Australian Football League (AFL), Tennis Australia en verschillende andere sport en muziek projecten.

Crypto is nu echt mainstream geworden – het bestaat al 13 jaar, te beginnen met Bitcoin en is het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid.

Vorig jaar was een cruciaal moment voor de crypto-ruimte, en het heeft nu die volgende sprong gemaakt waarbij mensen die voorheen niet geïnteresseerd waren, nu kijken naar wat het voor hen zou kunnen betekenen.

Bedrijven die cryptodiensten aanbieden, zoals CoinJar, proberen hun merken te positioneren voor een zo breed mogelijk publiek.

Voetbal is een fantastisch platform om mensen te bereiken via hun passies, vooral in Engeland, waar geen grotere passie is dan voetbal.

De eerste deal waar ik aan werkte met CoinJar was de samenwerking met de Melbourne Demons in de AFL, die destijds het eerste crypto- en sportpartnerschap in Australië was.

We zijn erg blij hoe dat is verlopen, aangezien Melbourne vorige week de Minor Premiership in de AFL won en nu een van de favorieten is om de Grand Final in september te winnen.

Laten we hopen dat we hetzelfde effect kunnen hebben op Brentford!

Fantokenisatie is ook iets waar ik erg enthousiast over ben.

Tokenisatie is waar je een community of fanbase kunt tokeniseren met behulp van crypto-tokens en een dynamische relatie tussen de club en zijn fans kunt creëren.

De afgelopen maanden heb je gezien dat veel van de grote clubs, Manchester City, Barcelona, ​​Juventus, Paris Saint-Germain, tokenisatie omarmen en experimenteren met wat werkt en hoe dit de ervaring van de fans kan verbeteren.

Het hoogtepunt hiervan tot nu toe was de aankondiging dat Messi gedeeltelijk zal worden betaald in PSG’s Fan Token toen hij tekende.

Hoe is de waarde van sponsoring gegroeid terwijl The Bees aan hun eerste seizoen in de Premier League beginnen?

JF: Er is de afgelopen jaren een overgang geweest van sponsorschap naar ‘partnerschap’. Sponsoring was aanvankelijk een waardetransactie, een relatief simplistische manier om alleen merkblootstelling uit te wisselen in ruil voor een financiële investering.

Met name tijdens COVID is de nadruk verschoven naar partnerschappen – hoe kunnen we samenwerken om van elkaar te profiteren.

Vorig jaar was zwaar voor iedereen, en voetbalclubs hadden te maken met spelen zonder fans op het terrein, en moesten die periode doorkomen door nieuwe inkomstenstromen te vinden en fans betrokken te houden.

Bedrijven en partners hebben samengewerkt om dingen uit te zoeken – vorig jaar was ik hier partij bij een aantal samenwerkingsverbanden waarbij het contract opzij werd geschoven en de focus lag op wat de partners samen konden doen.

Er was een gevoel van kameraadschap over, en ik denk dat dat een positieve erfenis van het afgelopen jaar zal zijn die zich zal voortzetten.

Welke marketingactivaties of promoties kunnen we verwachten in de loop van dit partnerschap?

JF – In de loop van het seizoen zullen er activiteiten plaatsvinden.

Er worden nu enkele plannen gemaakt en er zullen gedurende de hele campagne kansen zijn.

Ik adviseer mijn klanten altijd om flexibel te zijn en te reageren op eventuele kansen die zich voordoen.

Een partnerschap begint met het samenstellen van de deal, en daarna is het de manier waarop u er gedurende het seizoen gebruik van maakt, dat echt succes oplevert.

Welke rol kunnen cryptocurrency en blockchain spelen bij het stimuleren van de inkomsten van de club?

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.