In december 2020 haalde NFL Tackle Russell Okung van de Carolina Panthers de krantenkoppen, toen hij de allereerste atleet werd die een deel van zijn salaris via bitcoin kreeg uitbetaald.

Het was een proces van bijna twee jaar, aangezien Okung al lang een voorstander was van cryptocurrency, maar deze strijd maakte de weg vrij voor cryptocurrency om het volgende grote ding in de sportwereld te worden.

Trevor Lawrence is geen onbekende in de schijnwerpers, want hij was een opvallende quarterback-vooruitzichten die uit de middelbare school kwam een nationaal kampioen op de universiteit en later de nummer één NFL-trekking.

Zijn meest recente krantenkoppen hebben echter niets te maken met zijn talenten op het veld. Trevor besloot zijn volledige ondertekeningsbonus, naar schatting $ 22 miljoen, te investeren in Bitcoin en Etherium.

NFL Pro Bowl Running Back Saquon Barkley kondigde medio juli aan dat hij al zijn steungeld, naar schatting acht cijfers in Bitcoin zal investeren. De NFL is niet de enige competitie die all-in gaat op crypto.

De eigenaar van Sacramento Kings, Vivek Ranadive, heeft aangekondigd dat het team hun spelers en medewerkers de mogelijkheid zal geven om te worden betaald in een bitcoin-portfolio.

De Kings en de Dallas Mavericks geven fans nu de mogelijkheid om zowel tickets als merchandise te betalen via Bitcoin. Deze twee teams zijn niet de enigen die hun voeten in de cryptopool dompelen, op 1 juli ondertekenden de Portland Trail Blazers een jersey patch-deal met cryptocurrency-bedrijf StormX, waardoor het de eerste cryptocurrency-jerseysponsoring van de NBA is.

Eerder deze maand stapte de UFC aan boord en tekende een 10-jarige fightkit-deal met cryptocurrency-platform Crypto.com, de deal was meer dan $ 175 miljoen waard.

Deze vecht- tenues bevatten kleding voor zowel mannelijke als vrouwelijke vechters die gedragen moeten worden bij alle pay-per-view-evenementen, evenals bij Dana White’s Contender Series.

Volgens ESPN: “Fighters krijgen geen directe korting op de deal van de UFC met Crypto.com, zei een bron.

Ze kunnen echter individuele deals sluiten met het cryptocurrency-bedrijf en worden gebruikt als betaalde merkambassadeurs.

Hoewel vechters geen deel van deze deal krijgen, heeft dat sommigen er niet van weerhouden te investeren.

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Eddie Alvarez kondigde via Twitter aan dat hij onlangs Bitcoin kocht, vanwege enige aanmoediging die hij kreeg van gepensioneerde UFC-jager Ben Askren. Cryptocurrency is het afgelopen jaar een hot item geworden.

Ongeveer 14% van de Amerikanen bezit crypto en volgens The Ascent zijn meer dan 50 miljoen van plan om in 2022 te kopen.

Nu meer teams hun spelers en werknemers de mogelijkheid geven om in crypto betaald te worden is het veilig om te zeggen dat cryptocurrency alleen maar zal groeien in de wereld van de professionele sport.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.